Drone ve Multikopterler Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Drone

Drone'lar gerek ticari gerekse hobi amaçlı olarak birçok kişi tarafından ilgiyle kullanılan hava araçları haline geldi. Yaygınlaşmaya başladığı ilk günden bu yana geniş kitlelerce ilgi gören drone'lar, şirketler ve kurumlar tarafından kullanılmasının yanında, bireysel kullanıcılar tarafından da sıkça kullanılır hale geldi. İlk olarak askeri amaçlı insansız hava araçları olarak ortaya çıkan bu araçlar zamanla daha küçük boyutlarda, daha ucuz maliyetlerde ve kolay kontrol edilebilir bir hal aldı.

Drone'lar gerek fotoğraf çekmek gerekse video çekmek amacıyla birçok farklı organizasyonda kullanılıyor. Şu anda çeşitli festivaller, konserler, spor aktiviteleri gibi geniş katılımlı etkinliklerde hatta daha da gündelik hayata dahil olarak düğünlerde dahi drone çekimi yapılmaktadır. Ayrıca doğa fotoğrafçılığı gibi ilgi alanları olanlar için de oldukça başarılı sonuçlar çıkaran bir cihaz.

Drone teknolojisi artık çok kolay bir şekilde kullanılabilir bir hal aldı. Şu anda cebinizdeki herhangi bir akıllı telefon aracılığıyla bir drone kontrol etmek mümkün. Bunun yanında drone'ların kontrol kumandası da oldukça basit ve kolay kullanılabilir şekilde tasarlanmakta.

Drone'lar gün geçtikçe gördüğü ilgiyi arttırmakta ve çeşitli hobi grupları dahi ortaya çıkarmakta. Şu anda birçok farklı sosyal medya kanalında drone sever kişiler tarafından oluşturulmuş platformlar mevcut. Bu platformlar aracılığıyla yapılan fotoğraf ve video çekimleri paylaşılmakta ve bilgi alışverişi yapılmakta hatta birlikte çekim yapan gruplar dahi bulunmakta.

Drone çeşitleri

Drone'lar ilk ortaya çıkış amaçları askeri olması dolayısıyla, bu yönde geniş bir çeşitliliğe sahiptir. Ancak genel manada bakıldığında, drone'lar birçok farklı alanda aktif bir biçimde kullanılmaktadır.

Askeri amaçlı drone'lar kendi içerisinde çeşitli kategorilere ayrılır. Keşif drone'ları nispeten daha küçük, hızlı ve manevra kabiliyeti yüksek araçlardır. Amaçları çeşitli noktalarda keşif uçuşları yaparak öncü vazifesi görmektir. Bunlara ek olarak saldırı drone'ları da mevcuttur. Saldırı drone'ları üzerinde çeşitli silahlar bulundurduğu için askeri saldırılar düzenleyebilir.

Drone'ların en sık kullanıldığı alanlardan bir diğeri de ulaştırmadır. Dijital satışlarda ürünlerin en hızlı şekilde teslim edilmesi için drone'lar kullanılmaktadır. Ulaştırma drone'ları taşıyabildikleri ağırlıklara göre boyutlarında çeşitlilik gösterebilmektedir.

Drone'lar aynı zamanda medya tarafından da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Birçok televizyon kanalı hazırladığı programlarda ve yaptığı yayınlarda drone'lar ile çekim yapmaktadır. Bu araçlarla yapılan canlı yayınlar bile mevcuttur. Spor müsabakaları bu konuda en dikkat çekici örneklerdendir. Özellikle futbol maçlarında artık sıkça drone kullanımı ile karşılaşılmakta. Oyunu daha net ve geniş bir açıdan çekebilmek için bu araçlar kullanılmaktadır.

Tarım sektörü de insansız hava araçlarının kullanılmaya başladığı alanlardan birisi. Özellikle ilaçlama alanında, özel üretilmiş drone'lar kullanılmakta ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Doğru ve dengeli ilaçlama bunun yanında sulama vb. amaçlarla drone kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşmaktadır.

Drone'lar kontrol ve keşif amaçlı da kullanılmaktadır. Ormanlarda yangın kontrolünde hızlı tespit hatta müdahale imkânı olan araçlar, yangınların önlenmesinde büyük katkılar sağlamaktadır. Bunun yanında denizlerde cankurtaran ve acil durumlarda ilaç tedariki gibi amaçlarla üretilen drone'lar da mevcuttur.

Drone'lar oyun amaçlı da kullanılan araçlardır. Şu anda çeşitli drone yarışları düzenlenmekte bunun dışında drone dövüşü gibi etkinlikler de yapılmaktadır. Bu minvalde farklı türlerde oyun drone'ları gerek hobi gerekse müsabakalarda yarışma amaçlı kullanılmaktadır.

Tüm bunların yanında bireysel kullanıcılara hitap eden, daha minimal yapıda, fotoğraf ve video çekiminde kullanılan drone'lar en sık kullanılan drone çeşitleri arasındadır. Bu araçlar diğer çeşitlere nazaran daha küçük yapıda ve daha uygun fiyatlı ürünlerdir. Kontrol kumandaları genellikle cep telefonları yardımıyla çalışır ve kullanımı kolaydır.

Drone fiyatları

Drone'lar oldukça geniş bir kullanım alanı ve bu doğrultuda da geniş bir tür yelpazesine sahip olduğu için fiyatları da bu doğrultuda çeşitlilik göstermektedir. Drone fiyatları için ilk bakılacak şey bu sebeple kullanım amacıdır. Ticari drone çeşitleri genellikle oldukça yüksek fiyat aralıklarına sahiptir. Özellikle ulaştırma, tarım gibi alanlarda kullanılan araçlar oldukça büyük ve güçlü oldukları için fiyatları da bu doğrultuda yüksek olmaktadır. Bireysel kullanıma uygun olan drone'lar ise nispeten daha uygun fiyatlıdır. Bu kategorideki araçlarda ise temel faktör cihazın sahip olduğu teknik özelliklerdir. Drone genel manada suya ve toza karşı dayanıklı darbelere karşı dirençli olarak tasarlanır. Dron fiyatları için en önemli ayrım noktası üzerinde kullanılan kameradır. Kameranın kalitesi ve çözünürlüğü dronun profesyonelliğini de etkilemektedir. Bunlara ek olarak cihazın GPS ve Wi-Fi bağlantı fonksiyonları, menzil genişliği ve içerisinde bulunan yazılımsal fonksiyonlar da fiyatını etkileyen etmenler arasındadır. Teknosa drone fiyatları konusunda aradığınızı kolaylıkla bulmanızı sağlar. Birçok farklı markada ve fiyatta dronu içerisinde bulundurarak en doğru tercihi yapmanızda size yardımcı olur.

Kameralı drone fiyatları

Drone'lar üzerlerinde bulunan kameralar aracılığıyla hem aracın uçtuğu yönü görmeye hem de çeşitli fotoğraf ve video çekimleri yapmaya imkân tanımaktadır. Bu araçlar üzerinde bulunan kameraların çözünürlükleri aracın fiyatını da doğrudan etkilemektedir. Menzil, fonksiyonlar vb. çeşitli teknik özelliklere ek olarak kamera ayrı bir başlık altında değerlendirilmek zorundadır. Hobi amaçlı kullanımlar için uygun fiyatlı drone çeşitleri bulunabilirken; daha profesyonel çekimler yapmak isteyenler için, çözünürlüğü yüksek kameraya sahip olan drone'lar, fiyat olarak da yüksek seviyelerdedir.

Profesyonel kamera drone modelleri

Bireysel kullanım amaçlı drone'ların yanında ticari amaçlar için kullanılan profesyonel kamera drone modelleri de mevcuttur. Bu tarz drone'lar yüksek çözünürlüğe sahip profesyonel kameralar barındırırlar. Özellikle DJI marka drone'lar bu alanda en çok rağbet görenlerdendir. DJI Spark modeli hem minimal yapısıyla hem de nispeten uygun fiyatıyla en dikkat çekici modelleden birisi.

Drone alırken dikkat edilmesi gerekenler

Drone'lar kullanım amaçlarına göre farklı kategorilere ayrılmaktadır. Drone almadan önde dikkat edilmesi gereken en temel nokta, hangi amaç doğrultusunda kullanılacağı olmalıdır. Alınacak olan drone tarım ve ulaştırma gibi amaçlar ile kullanılacaksa öncelikle aracın uçuş gücüne dikkat edilmelidir. Drone'un kaldırabileceği yük kapasitesi dikkate alınarak bir seçim yapılmalıdır.

Bireysel kullanım amaçlı alınacak drone'larda, kullanacak olan kişinin tecrübesi oldukça önemlidir. Daha önce uçuş tecrübesi olmayan veya drone pilotu sertifikası olmayan kişilerin, başlangıç düzeyi drone'ları tercih etmesi gerekmektedir. Drone uçuşu yeni başlayanlar için zorlu olabilir. Uçuş sırasında çarpma veya düşme gibi tehlikeler söz konusudur ve bu durum drone için zararlı olur. Bu sebeple yeni başlayanların yüksek fiyatlı ve profesyonel bir modelden ziyade, daha ucuz drone modelleri tercih etmesi daha doğru olacaktır. Birçok drone suya ve toza karşı dirençli ve çarpmalara karşı dayanıklı olarak üretilse de tecrübesiz pilotlar için araca zarar verecek kazalar söz konusu olabilir.

Eğer drone pilotu sertifikası olan profesyonel bir kullanıcı iseniz drone ile yapılacak fotoğraf ve video çekimlerinin beklentisine göre kamera kalitesine dikkat edilmelidir. Drone kamerasının çözünürlüğü, mercek kalitesi vb. unsurlara dikkat edilmelidir. Ayrıca dronenin GPS ve Wi-Fi fonksiyonları, kumandasının fonksiyonları, akıllı cihazlar ile uyumu ve uçuş menzil mesafesi de oldukça önemli hususlardır.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.