İkinci El Laptop & Notebook Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Laptop ya da notebook ismiyle anılan cihazlar, taşınabilir bilgisayar olarak da bilinir. Pratik bir kullanım sunan notebook modelleri seyahate de uygundur. Günümüzde pek çok kişi ve kurum tarafından gündelik kullanım, iş, eğitim, teknik çizim, oyun veya eğlence gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Ancak laptop fiyatları marka, model, performans ve donanım özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle yeni bir laptop almak yerine ikinci el laptop tercih edebilirsiniz.

İkinci el notebook almak, hem bütçe dostu hem de çevre dostu bir seçimdir. Ancak ikinci el laptop alırken dikkatli olmanız ve teknik detaylara dikkat etmeniz gerekir. Aksi takdirde istenmeyen bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu yazıda ikinci el laptop alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği, ikinci el laptop fiyatları ve ikinci el laptop nerden alınır gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

İkinci El Laptop Alınır mı?

İkinci el laptop almak, yeni laptop satın almaya oranla daha ekonomik bir seçenektir. Düşük bütçe ile ihtiyacınız olan bilgisayarı ikinci el laptop alarak karşılayabilirsiniz. Ancak ikinci el laptop alırken bazı riskler de vardır. Örneğin:

  • İkinci el laptopun garanti süresi dolmuş olabilir. Fakat Teknosa'da bulunan satıcı garantili ürünleri gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.
  • İkinci el laptopun pil ömrü azalmış olabilir. Teknosa ile aldığınız ikinci el notebook modelleri, uzman bir teknik ekip tarafından kontrol edilmiş ve onarılmış olarak gelmektedir.
  • İkinci el laptopun ekranında, klavyesinde, kasasında veya diğer parçalarında hasar veya kusur olabilir. Bakımı yapılan Teknosa ikinci el laptoplar bu olumsuzlukları da ortadan kaldırır.
  • Piyasa genelinden aldığınız ikinci el laptopun içinde virüs veya zararlı yazılım bulunabilir. Fakat işletim sistemi FreeDOS olan modellere istediğiniz yazılımı kendiniz yükleyebilirsiniz. Ardından tercih ettiğiniz bir antivirüs programı ile dosyalarınızı koruma altına alabilirsiniz.

Bu riskleri en aza indirmek için ikinci el laptop alırken dikkatli olmak ve Teknosa gibi güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmanız gerekir.

İkinci El Laptop & Notebook Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekli?

Laptop ikinci el satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle ihtiyaçlarınızı bilmeniz gerekir. Örneğin gündelik ihtiyaçlarınız için almak istediğiniz bir notebook için harici ekran kartına gerek olmayabilir. Fakat render işlemleri veya video düzenleme gibi işleriniz için harici grafik kartının olması büyük avantajlar getirecektir.

İkinci el cihaz alırken beklentileriniz de çok önemlidir. Örneğin oyun oynamak için satın alacağınız bir bilgisayarda harici ekran kartının olması, beklentilerinizi karşılamayabilir. Bunun yanı sıra harici kartın yonga setini ve bellek değerini de incelemeniz gerekir. Çünkü GB ile ifade edilen yüksek bellek değerine sahip bir grafik kartı gelişmiş görüntü işleme performansı sayesinde kesintisiz oyun keyfi sunar.

Kullanım amacınıza göre ikinci el laptopun USB, HDMI, kulaklık gibi bağlantı noktalarını ve sayılarını kontrol etmelisiniz. Ek olarak RAM ve işlemci gibi ana donanımlar çalışma hızına direkt etki eder. Ayrıca SSD veya HDD gibi terimler ile anılan depolama aygıtları veri kayıt kapasitesini belirler.

FreeDOS satın aldığınız ikinci el laptopa istediğiniz bir işletim sistemini yükleyebilirsiniz. Bu da tercih etmediğiniz bir işletim sistemine gereksiz yere ödeme yapmanızın önüne geçer. Örneğin istediğiniz ücretsiz bir Linux yazılımı yükleyebilir ya da halihazırda zaten lisans parası ödediğiniz bir işletim sistemini aldığınız cihazda değerlendirebilirsiniz. Bu işlemlerden sonra tüm sürücüleri de güncellemelisiniz.

İkinci el laptopun marka ve modelini de dikkate almalısınız. Kendisini dünya genelinde ispatlamış markaları tercih etmek, uzun yıllar kullanımı da beraberinde getirir. Dayanıklı modelleri ile ön sıralarda yerini sağlamlaştırmış markalar size güven verir. Ayrıca bilinir bir markadan satın aldığınız laptop modelini ileride tekrar satmak istediğinizde kolay bir şekilde alıcı bulabilirsiniz.

İkinci el dizüstü bilgisayar alırken garanti durumunu göz önünde bulundurmalısınız. Garantisi bitmemiş bir notebook satın alırken marka güvencesinden faydalanmış olursunuz. Fakat satıcı garantili ürünler ile daha düşük harcama yaparak 2 yıl garanti süresi elde edebilirsiniz. Böylece Teknosa tecrübesi altında satın aldığınız avantajlı ikinci el cihazlarınızı güvenle kullanabilirsiniz.

Laptop satın alırken ürün açıklamasını ve teknik özelliklerini dikkatle incelemelisiniz. İkinci el laptopun ekran, klavye, touchpad, hoparlör, kamera, pil veya mikrofon durumu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Teknosa'dan alacağınız cihazlarda kullanıma engel olmayan ufak tefek yüzeysel çizikler olabilir ancak kapalı kutuda sunulan bilgisayarlar size gerekli tüm bakımları yapılmış olarak gelir.

İkinci El Laptop & Notebook Fiyatları Nelerdir?

İkinci el laptop fiyatları, marka, model, performans ve fiziksel donanım detaylarına göre değişiklik göstermektedir. Örneğin 1TB disk alanı 500GB depolama aygıtına sahip bir bilgisayara göre daha maliyetli olabilir. İkinci el laptopun yaşı yani kullanım süresi de fiyatı etkileyen faktörlerdendir. Ayrıca cihaz fiyatları, çalışma performansı ve kullanım alanlarına göre de oldukça değişkendir. Gündelik işler için sunulan bir bilgisayarın fiyatı yüksek performanslı bir oyun bilgisayarına göre daha düşüktür.

Arkadaşlarınızdan veya tanıdıklarınızdan satın aldığınız ikinci el bilgisayarlar garanti sürelerini tamamlamış olabilir. Bundan dolayı satın aldığınız ikinci el laptopta sorun çıkarsa bunu çözmek daha zor olabilir. Güvence vermeyen herhangi bir internet sitesinden ikinci el laptop almak geniş seçenekler sunsa da sahtekarlık veya dolandırıcılık riskine dikkat etmeniz gerekir.

Teknosa'yı tercih ettiğinizde ise gönül rahatlığıyla bakımlı ve onarımı yapılmış ürünlerle karşılaşırsınız. Ayrıca satıcı garantili ürünler sizin için güvenilir bir muhatap demektir. Aksi takdirde istenmeyen sorunlarla karşılaşma veya paranızın boşa gitmesi gibi olasılıklar olabilir.

Laptop çantası, kablosuz mouse, flash bellek, taşınabilir disk gibi çok çeşitli aksesuarlar sunan Teknosa ile siz de güvenilir ikinci el notebook satın alabilir ve ihtiyaçlarınızı daha uygun fiyatlara karşılayabilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.