Teleskop ve Dürbün Fiyatları ve Modelleri

144 Sonuç
Sıralama
Filtreler
TL
TL
Celestron 21049 Powerseeker 127EQ Gökyüzü Gözlem Teleskobu

Celestron 21049 Powerseeker 127EQ Gökyüzü Gözlem Teleskobu

11.999 TL
Celestron 21041 Powerseeker Teleskop 60AZ Gözlem Teleskobu

Celestron 21041 Powerseeker Teleskop 60AZ Gözlem Teleskobu

5.399 TL
Celestron 21082 Astromaster 80AZ Kısa Teleskop

Celestron 21082 Astromaster 80AZ Kısa Teleskop

6.290 TL
Bushnell 20x50 El Dürbünü

Bushnell 20x50 El Dürbünü

6.461,40 TL
Bushnell 7x50 Marin El Dürbünü

Bushnell 7x50 Marin El Dürbünü

13.046,40 TL
Unleash The Glow Tüfek Dürbünü Göz Vizörü

Unleash The Glow Tüfek Dürbünü Göz Vizörü

988,80 TL
Çok Satanlar
Celestron CL 21039 Powerseeker 50AZ Teleskop

Celestron CL 21039 Powerseeker 50AZ Teleskop

2.399 TL
Celestron CL 71256 Upclose G2 10x50 Siyah Porro Dürbün

Celestron CL 71256 Upclose G2 10x50 Siyah Porro Dürbün

2.373,43 TL
Bushman Army 10x50 Profesyonel Haki Dürbün

Bushman Army 10x50 Profesyonel Haki Dürbün

2.850 TL
Bushman 10-30x50 Tek Gözlü Zoomlu Siyah Dürbün

Bushman 10-30x50 Tek Gözlü Zoomlu Siyah Dürbün

3.900 TL
Çok Satanlar
Bushman 70-400 Teleskop

Bushman 70-400 Teleskop

3.000 TL
Bushman Commander 10x50 Profesyonel Dürbün

Bushman Commander 10x50 Profesyonel Dürbün

3.750 TL
Bushman Askeri Navigasyon Jeoloji Pusula

Bushman Askeri Navigasyon Jeoloji Pusula

430 TL
Bushman Commander 10x50 Siyah Dürbün

Bushman Commander 10x50 Siyah Dürbün

3.750 TL
Bushman Sal 10x25 Kompakt Gri Dürbün

Bushman Sal 10x25 Kompakt Gri Dürbün

900 TL
Kowa SV DCF 12x50 Dürbün

Kowa SV DCF 12x50 Dürbün

%29
17.275,57 TL
12.236,86 TL
Steiner Nighthunter Xtreme 8x30 El Dürbünü

Steiner Nighthunter Xtreme 8x30 El Dürbünü

28.051,80 TL
Steiner Military 20x80  El Dürbünü

Steiner Military 20x80 El Dürbünü

109.551 TL
Bushman P20-60x60 Zoomlu Siyah Dürbün

Bushman P20-60x60 Zoomlu Siyah Dürbün

5.850 TL
Bushman Hunter 12x50 Siyah Dürbün

Bushman Hunter 12x50 Siyah Dürbün

2.500 TL
144 üründen  ürün görüntülediniz

Hem doğa, hem de gökyüzü gözlemlerinizi daha keyifli ve verimli hâle getirmek için Teknosa'da bulunan teleskop ve dürbün modellerini inceleyebilirsiniz. Temel olarak üstün görüntü kalitesi sağlamak üzere tasarlanmış teleskop ve dürbünler, farklı gözlem senaryolarına uygun özellikleriyle birbirinden ayrılır. Bilimsel gözlemler gerçekleştirebileceğiniz profesyonel teleskopların yanı sıra, başlangıç seviyesinde kullanım kolaylığı sunan amatör dürbünler de outdoor ve hobi etkinliklerinize eşlik eder.

Yıldızları İzleyebileceğiniz Teleskop ve Dürbün Modelleri Teknosa'da!

Sahip oldukları yüksek büyütme gücü sayesinde teleskop ve dürbünler, gökyüzü gözlemlerinin ana ekipmanları olarak değerlendirilir. Gökyüzünde çıplak gözle görülmesi mümkün olmayan yıldız ya da gezegen gibi gök cisimlerinin ışıkları, gözlem ekipmanlarında bulunan ayna ve mercekler aracılığıyla tek bir noktada toplanabilir. Böylece uzayın karanlığında gözle seçilemeyen yıldızlar görünür hâle gelir. Yıldız gözlemleri için uygun odak uzunluğu ve açıklığa sahip Celestron CL 21038 Travel Scope 50 Portable siyah teleskop ile yıldız kümelerini rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Üstelik teleskopta bulunan yerleşik 2x20 bulucu dürbün, gökyüzündeki en hassas noktaları bile dakikalar içinde hedeflemeyi mümkün kılar. Hedef tayini sonrası 3x barlow lensi kullanarak tercih ettiğiniz göz merceğine bağlı olarak 60x ila 135x büyütme oranları elde edebilirsiniz. Ayrıca teleskobun tam boyutlu fotoğrafik tripodu, kullanıldığı zemin üzerinde denge sağlayarak 135 kat gibi yüksek büyütme oranlarında bile sallantısız ve konforlu bir gözlem deneyimi sunar.

Her ne kadar gökyüzü ve yıldız gözlemleri için akla gelen ilk gözlem ekipmanı optik teleskop modelleri olsa da dürbünlerin yarattığı geniş görüş alanı, gökyüzündeki takımyıldızlarını gözlemlemeyi kolaylaştırır. Kolay taşınabilir tasarımları sayesinde tüm amatör ve profesyonel gözlemciler tarafından tercih sebebi olan olan dürbünler arasında Bushman Commander 10x50 profesyonel dürbün modeli dikkat çeker. 10x büyütme gücü takımyıldızı ve yıldız kümelerini daha yakından inceleme fırsatı sunarken, 50mm optik açıklık oranı ise dürbünün parlak görüntüler sunmasına yardımcı olur. Üstelik teleskop ve dürbünler sayesinde yıldızların yanı sıra Jüpiter, Satürn ve Venüs gezegenleri ile, bulutsuları ve Andromeda Gökadası gibi derin uzay cisimlerini de gözlemleyebilirsiniz.

Teleskop ve Dürbün Camları Neyden Yapılır?

Uzak mesafeleri yakınlaştırmakla birlikte soluk cisimleri parlak hâle getiren teleskop ve dürbünlerin camları, “mercek” adı verilen optik lenslerden oluşur. İçbükey veya dışbükey gibi farklı biçimlerde tasarlanabilen mercekler, yansıyan ışıkların doğru biçimde göz odağına aktarılmasına yardımcı olur. Bu noktada üretilen merceklerin kalitesi, gözlem sırasında elde edilecek netliğin de seviyesini belirler. Ancak bazı teleskop türlerinde ışık toplayarak görüntü elde etmek için mercekler yerine aynalar kullanılabilir. Bu nedenle teleskoplar, mercekli (refraktör) ve aynalı (reflektör) teleskoplar olmak üzere ikiye ayrılır. Bununla birlikte hem ayna hem de mercek kullanılarak üretilen katadioptrik teleskop çeşitleri de sundukları çok yönlülük sayesinde tercih edilenler arasında yer alır.

Teleskop ve Dürbünler Nasıl Yüksek Mesafeleri Yakınlaştırır?

Bütün teleskop ve dürbünlerde bulunan objektif ve göz mercekleri, topladıkları ışığı odak noktasında birleştirirler. Göz mercekleri hedeflenen objenin görüntüsünü büyütürken, objektif ya da aynalar insan gözünden çok daha fazla ışık toplayabilir. Böylece teleskop ya da dürbünden bakıldığında cisimlerin çok daha yakındaymış gibi görünmesi sağlanır. Ancak teleskop ve dürbün çeşitlerindeki büyütme oranları, kullanım amaçlarına göre değişiklik gösterir. Örneğin, Square 7x50 askeri el dürbünü, sahip olduğu 7x büyütme oranı sayesinde doğa gözlemleri için ideal bir seçenek olarak değerlendirilir. 50mm ön mercek çapıyla birlikte cisimlerden yansıyan ışığın dengeli biçimde toplanmasına yardımcı olan dürbün, mesafe ve eğim ölçer özellikleriyle çok yönlü kullanım imkânı sağlar. Optimum yakınlaştırma oranı sayesinde geniş görüş açısı sunan dürbünler, gökyüzü gözlemleri için de kullanılabilir. Dilerseniz dürbünleri, gökyüzünde drone gibi küçük gök cisimlerinin takibini yapmak üzere de tercih edebilirsiniz.

Söz konusu çok daha uzaktaki derin uzay cisimlerini gözlemlemek olduğunda ise profesyonel teleskop modelleri tavsiye edilir. Minimum 50 kat, maksimum 625 kat yakınlaştırma yapabilen Square 1000x102 teleskop, gökyüzü gözlemleri için en iyi teleskop modelleri arasında yer alır.

Profesyonel Teleskoplar ile Amatör Teleskoplar Arasındaki Farklar Nedir?

Amatör teleskoplar kompakt tasarımları ve kolay taşınabilirlik özellikleri sayesinde daha rahat kullanım avantajlarıyla öne çıkar. Ayrıca Ay ve gezegen gözlemleri için özel olarak üretilmiş hazır göz merceği ve barlow mercek kitleri ile gözlem sırasında uzun süreler boyunca kalibrasyon yapma gereğini ortadan kaldırır. Amatör teleskopların hedef kalibrasyon ayarı el ile yapıldığından, izlemek istediğiniz cismi dakikalar içinde odaklayabilirsiniz.

Profesyonel teleskoplarda bulunan ekvatoryal kundaklar ve motor sistemler ise Dünya'nın dönüş hareketine göre gök cisimlerini hedeflemeyi kolaylaştırırken, belirlenen hedef üzerinde daha uzun süre gözlem yapmaya imkân tanır. Otomatik takip özellikleri sayesinde profesyonel teleskopları manuel hedef ayarı yapmaya gerek olmadan, saatler süren aralıklarla kullanabilirsiniz. Bu özellikler, profesyonel teleskoplara bağlanan fotoğraf makinesi adaptörleri aracılığıyla astrofotoğraf hobisine başlangıcın kapılarını aralar. Mercek çapı, göz merceği ölçülerine göre teleskop fiyatları geniş bir ölçekte değişiklik gösterir.

Teleskop ve Dürbün Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Teleskop ve dürbün alırken, ekipmanın hangi amaç doğrultusunda kullanılacağının gözden geçirilmesi gerekir. Örneğin söz konusu gökyüzü gözlemleri olduğunda dürbünler, teleskoplara oranla daha düşük büyütme oranlarına sahip olduklarından, geniş görüş açısı avantajlarıyla öne çıkar. Bu nedenle dürbünler, gökyüzünde geniş alanlar kaplayan takımyıldız ve açık yıldız kümesi gözlemleri için tercih sebebi olabilir. Ayrıca kolay taşınabilir ve hafif tasarımları, dürbünleri doğa gözlemlerinin vazgeçilmez bir parçası hâline getirir.

Teleskoplar ise derin uzay gözlemleri için tasarlanan ekipmanlar olduklarından, yüksek büyütme oranlarıyla dürbün modellerinden ayrılır. Bu nedenle sizin için en iyi teleskop modelini belirlerken mercek kalitesine ve objektif çapına dikkat etmek gerekir. Çünkü yüksek objektif çapları, yıldızlar ve gezegenlerden gelen ışığı daha iyi toplamaya yardımcı olarak net ve parlak görüntüler sunmaya yardımcı olur. Profesyonel teleskop fiyatları değişiklik gösterdiğinden, kullanım amacınıza en uygun teleskobu teknik özellikleri inceleyerek belirleyebilir, gökyüzünü yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Siz de teleskop ve dürbün modellerini inceleyerek kendinize en uygun modeli hemen bulun ve gözlemlerin tadını çıkarın!

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.