Wireless Adaptör Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

İnternetin insan hayatının hemen her alanında büyük kolaylık sağladığı şu günlerde kullanıcılar, klasik Ethernet hattıyla birlikte yeni nesil bağlantı seçeneklerini de değerlendiriyor. Wireless adaptör de bu seçenekler arasında ilk sırada yer alıyor. Wireless özelliğe sahip olmayan eski dizüstü bilgisayarlarda, masaüstü bilgisayarlarda, LAN bağlantısı yapabilen eski tip akıllı televizyonlarda ve LED televizyonlarda kullanılabilen wireless adaptör, eski tip cihazlarınızı da kablosuz internet teknolojisiyle tanıştırıyor. Kablosuz adaptör, WiFi adaptör, wireless sinyal güçlendirici ve wireless ağ bağdaştırıcı olarak da bilinen cihazlar hem pratik bir şekilde internete bağlanmanızı hem de evdeki kablo kalabalığından kurtulmanızı sağlıyor. Yeni nesil teknolojileri herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Teknosa bilgisayar/ağ ve modemler kategorisinde yer alan wireless adaptör seçenekleriyle de kullanıcıların ihtiyacını karşılıyor.

Wireless Adaptör Nedir?

Wireless adaptör nedir sorusu aslında wireless adaptör ne işe yarar sorusuyla birlikte cevaplanabilir. Bir Ethernet kablosu yerine kablosuz ağ yoluyla bağlantı kurmak için İnternet Servis Sağlayıcı (ISS) ile iletişim kurmak ve dolayısıyla geniş bant modemle bağlantı kurmak gerekiyor. Kablosuz ağın sinyalinin aktif hâle gelmesiyle birlikte sinyal, mekânın her noktasında ulaşılabilir oluyor. Böyle bir ortamda ağa kablosuz bir şekilde bağlanabilmek için WiFi ağ bağdaştırıcısına sahip olmak gerekiyor. Cihazınızda bu özellik dahili olarak bulunmuyorsa harici bir cihaz kullanılması gerekiyor ki bu cihazlara WiFi adaptör adı veriliyor. Harici olarak kullanılan adaptörler cihaza USB yoluyla bağlanıyor.

Kimi bilgisayarlarda adaptör dahili olarak bulunsa dahi kapsama alanı yeterli olmayabiliyor. Kablosuz adaptörler özelliklerine göre bu tip cihazların bağlantı kapsama alanını da genişletiyor. Günümüzde hemen her cihazda USB bağlantı seçeneği bulunuyor. Bu nedenle USB WiFi adaptör birçok kullanıcının adaptör tercihinde ilk sırada yer alıyor. Menzil kapasitesi değişebilen USB WiFi cihazları, kimi zaman bir ev kimi zamanda geniş bir iş yerinde kullanıcıların kablosuz internet bağlantısını sağlıklı ve kesintisiz olarak gerçekleştirebilmelerine yardımcı oluyor.

USB Wireless Adaptör Nasıl Kullanılır?

Wireless adaptör kurulumu hakkında gerekli bilgi cihazla birlikte verilen kullanım kılavuzunda yer alıyor. Kullanım kılavuzundaki yönergeler takip edilerek cihazın kurulumu kolayca gerçekleştirilebilir. Kısaca açıklamak gerekirse her harici donanım için bir yazılım olması gerekiyor. Yazılım, donanımın en doğru şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu nedenle kullanacağınız cihazda uygun yazılım olup olmadığından emin olmanız tavsiye ediliyor. Eğer yoksa wireless adaptör driver cihaza yüklenerek kuruluyor ve cihazınız artık kablosuz adaptörü tanır hâle geliyor. Sonrasında yapmanız gereken wireless adaptörünüzü USB yoluyla cihaza takmak. Bundan sonra ayarlar kısmına geçerek WiFi, kablosuz bağlantı ya da ağ kısmında algılanan cihazınızı seçebilir ve kablosuz internet bağlantısının tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Wi-Fi Adaptör Markaları

Teknosa'da kullanıcılara kesintisiz internet sunan birçok wireless adaptör markası bulunuyor. Zyxel, Inca, Asus, TP-Link gibi markaların birçok modeli Teknosa'da kullanıcılarla buluşuyor. Kullanıcıların çok tercih ettiği markalar arasında bulunan wireless adaptör TP-Link, TP-Link UE330USB İkisi Bir Arada USB Adaptör, TP-Link Ue300 USB Ethernet Network Çevirici ve TP-Link UB400 Bluetooth Mini USB Adaptör modelleri hem pratik kullanımları hem de çekim güçleriyle dikkat çekiyor. Zyxel markasına ait Zyxel NWD6605 Dual Band AC 1200 Wireless Adaptör ve Zyxel NWD6605 Dual Band AC 600 Wireless Adaptör modelleri de en çok ilgi gören modeller arasında yer alıyor.

Wireless Adaptör Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Wireless adaptör tavsiye edenler ilk olarak sinyal alım kuvvetinin önemini vurguluyor. dBi kuvveti ile ifade edilen değer yükseldikçe kesintisiz internet keyfi de artıyor. Düşük dBi değeri olan modemlerden uzaklaştıkça internet hızı düşüyor ve kesilmeler de artıyor.

Doğru frekansta adaptör kullanmak da bir adaptörün çekim kalitesini yükseltiyor. Adaptörün çıkış gücü dBm ile ifade ediliyor. Adaptörün asıl gücü dBi ve dBm değerlerinin toplamıyla ortaya çıkıyor. Yüksek güce sahip bir adaptörün en az 20 dBm güce sahip olması gerektiği belirtiliyor. Her 6 desibelde bir internet mesafesi iki kat değişiyor. Ancak bu durum sinyallerin duvar gibi herhangi bir engelle karşılaşmadığı koşullarda geçerliliğini koruyor. Eğer sinyal bir engelle karşılaşıyorsa alanı iki kat artırmak için sinyal gücünü 6 desibel değil 9 desibel artırmak gerekiyor.

Wireless adaptör önerisi isteyenlerin adaptörün dBi ve dBm değerlerinin yanı sıra adaptörün AC desteği özelliğine de dikkat etmesi gerekiyor. Adaptör modu da diğer özellikler kadar önemli. Adaptör modlarından AD-HOC modu interneti dağıtmak için kullanılırken AP modu internet almaya yarıyor. Mbps değeri de saniyede aktarılan veri değerini ifade ediyor ve ihtiyaca göre farklı değerlerde cihaz tercih edilebiliyor.

Wireless Adaptör Fiyatları

Wireless adaptör fiyatları, çekim gücü mod desteği, Mbps değeri ve marka gibi özelliklere göre değişiyor. Teknosa her cihazla uyumlu birçok wireless adaptör modelini kullanıcılara uygun ödeme koşulları ve fiyatlarla sunuyor. Her bütçeye hitap eden modeller kesintisiz internetin tadını çıkarmanıza yardımcı olurken size bambaşka dünyaların kapılarını aralıyor. Ürünlerin fiyatında Mbps değeri özellikle etkili oluyor. 1600 Mbps değerinde veri aktarımı sağlayan cihazlar nispeten daha yüksek fiyatlardayken 150 Mbps değerinde çok daha uygun fiyatlı adaptörler de bulunuyor. Bu cihazlardan ihtiyacınız olan menzil değerine uygun olanları tercih edebilmeniz kullanım performansı açısından oldukça önemli. İhtiyacınızı ve çok daha fazlasını sunan Teknosa avantajlı ödeme seçenekleri ve kampanya fiyatlarıyla sizleri bekliyor.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.