Oyuncu Klavyesi Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Oyuncu Klavyesi

Oyuncu klavyeleri aslında mekanik klavyelerdir. Eskiden neredeyse bütün klavyeler mekanik iken bu klavyeler bugün yerini “Rubber Dome Switch” denilen klavyelere bırakmıştır. Eski mekanik klavyelerin çıkarttığı tok ses ve yarattığı etki klavyeyi daha iyi hissetmeyi sağladığı için bugün oyuncular mekanik klavyeyi tercih etmeye başlamıştır. Bu durum artık yerini zar benzeri bir yapıya sahip olan Rubber Dome Switch klavyelere bırakan mekanik klavyelere “oyuncu klavyesi” denmesine sebep olmuştur.

Mekanik klavyelerde, Rubber Dome Switch klavyelerin aksine her tuşa ait bağımsız birer Switch bulunmaktadır. Bu durum mekanik klavyelere birçok avantaj kazandırmaktadır.


Mekanik Klavye ve Normal Klavye Arasındaki Farklar

Mekanik klavyelerin, Rubber Dome Switch klavyelere göre tepki verme süreleri çok daha kısadır. Bunun sebebi Rubber Dome Switch klavyelerde tuşun kullanabilmesi için içeri doğru tamamen ittirilmiş olması gerekirken, mekanik klavyelerde bu durumun tuş yarısına kadar ittirildiğinde aktif olmasıdır. Bu durum özellikle oyun oynayan oyuncularda klavyenin tepki süresini kısalttığı için büyük önem taşır.

Rubber Dome Switch klavyelerde, klavyeye uygulamanız gereken güç, mekanik klavyeden daha fazladır ve bu durum bir süre sonra kullanıcının yorulmasına ve performansının düşmesine sebep olur. Aynı zamanda uygulanan gücün fazla olması sebebiyle klavye içinde kirlenmeler ve tuşlarda bozulmalar mekanik klavyeye oranla daha fazla görülür.

Mekanik klavyeler hem yapıldıkları madde sebebiyle hem de kullanım şartları sebebiyle Rubber Dome Switch klavyelerden daha uzun ömürlüdür ve kullanıcı için daha sağlıklıdır. Rubber Dome Switch klavyelere oranla arıza yapma ihtimalleri son derece düşüktür.

Mekanik klavyeler, Rubber Dome Switch klavyelere oranla daha pahalı olmalarına rağmen kullanım ömrü ve performans getirileri ile kendi fiyatının gerekliliklerini ortaya koyar.


En Çok Tercih Edilen Oyuncu Klavyesi Modelleri

Gaming klavyelere bakıldığında Logitech ve Steelseries gibi markaların diğer markalardan daha çok öne çıktığını görüyoruz. Teknosa'da oyuncu klavyelerinin farklı bütçelere hitap eden ve farklı özelliklerini bünyesinde barındıran modelleri bulunur.

Uygun fiyatlı oyuncu klavyesi arayanların tercih ettiği markalar Preo ve INCA'dır. Preo My Keymouse Km03 modeliyle öne çıkarken INCA IKG-447 modeli ile alıcılara daha çok hitap etmeyi başarır.

Steelseries ve Logitech markaları ise pek çok fiyat aralığına sahip olmalarına rağmen Preo marka klavyelerden daha az rağbet görmektedir. Steelseries markasının Apex 100 Gaming klavyesi fiyat performans açısından Preo ile yarışır durumdadır.

Logitech klavyelerin modellerinin arasında G513 CARBON RGB modeli diğerlerinin içinden sıyrılıp en çok tercih edilenler arasında yerini alır. Yine aynı markanın G213 PRODIGY GAMING Tr modeli de en az G513 CARBON RGB modeli kadar kullanıcıların ilgisini çekmektedir.


Oyuncu Klavyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyuncu klavyesi alımında ve seçiminde olan farklılıklar oyuncuların alışkınlarından kaynaklanır. Oynadıkları oyunların ihtiyacı olan tuşların rahat basımı ve daha önce oyunu farklı bir klavyeyle nasıl oynadıkları bu noktada büyük bir önem taşır.

Oyuncu klavyesi alırken dikkat edilmesi gereken ilk ve muhtemelen en önemli nokta, klavyenin hangi oyun türlerinde kullanılacağıdır. Oyuncular, oynadıkları oyun türlerinde hangi tuşların daha kolay ulaşılabilir olmasını istediklerine veya hangi oyunlarda bazı ek fonksiyon tuşlarına ihtiyaç duyabileceklerine göre bu seçimi yapabilirler.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktada art arda tuşlara basma işlemi gerektiren oyunlarda hassasiyeti yüksek mekanik klavye seçme gerekliliğidir. Her klavye her oyuncuya uygun olmadığından, mekanik klavyelerin de herkes tarafından benimsenebileceği ve kolay kullanım doğurabileceği söylenemez. Oyuncuların sahip olduğu farklı oyun oynama tarzları, her oyuncunun klavye ihtiyacının farklı bir noktada şekillenmesine neden olur.

Kaliteli olduğu bilinen ve oyuncu klavyesi üretiminde profesyonelleşmiş Logitech ve Steelseries gibi markalardan fiyat ve performans oranı göz önünde bulundurularak bir oyuncu klavyesi seçimi yapmak doğru olacaktır. Teknosa kaliteli olduğu bilinen ve oyuncu klavyesi üretiminde uzmanlaşmış pek çok markayı bünyesinde bulundurmaktadır.

Oyuncu klavyelerinin tasarlanış tarzı, klavye alımında büyük önem taşır. Renkli tuşlara sahip olma ve oyun oynama sırasında erişilmesi gereken tuşların kolaylıkla ulaşılabilecek bir dizayna sahip olması oyuncu klavye seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken hususlardan birini oluşturur.

Her oyuncunun kendi özellikleri, gereksinimleri, bütçesi ve klavyede aradığı rahatlık unsurları ayrı olduğundan oyuncu klavyesi alacak olan insanlar kendi özelliklerini göz önünde bulundurarak seçim yapmalıdır.


Mekanik Klavye Switch Türleri ve Özellikleri

Piyasada switch üretimi yapan birkaç marka bulunur. Bu markalar ürettikleri switchleri, renklerine göre kategorilere ayırmışlardır. Switch üretimi yapan başlıca markalar Cherry, Razer ve Logitech'tir.

Cherry markasının ürettiği switchler şu şekilde sıralanabilir;

Cherry MX Siyah: Klik sesi az gelen ağır hissiyatlı bir switchtir. Hareket kuvveti 60 cN'dur ve atlama noktası yoktur. Kullanım ömrü ise her Switch başına 50 milyon tuş vuruşu olarak belirtilir.

Cherry MX Kırmızı: Yumuşak hissiyatlı klik sesi olmayan bir switchtir. Hareket kuvveti 45 cN olan bu switchin de atlama noktası yoktur. Kullanım ömrü Switch başına 50 milyon tuş vuruşu olarak belirlenmiştir.

Bu iki Switch genellikle diğer switchlere göre daha sessiz olduğu için ofis ortamlarında ve fazla kişinin bulunduğu ortamlarda tercih edilir.

Cherry MX Mavi: Hissiyatı ağır olan ve yüksek klik sesine sahip bu switchin hareket kuvveti 50 cN'dur. Atlama noktası vardır ve kullanım ömrü firmanın ürettiği diğer switchler gibi yaklaşık olarak 50 milyon tuş vuruşudur.

Cherry Mx Yeşil: Cherry MX Mavi gibi bu model switchin de hissiyatı ağır ve klik sesi yüksektir. MX Mavi'den en büyük farkı hareket kuvvetinin 80 cN olmasıdır. Atlama noktası bulunur ve ömrü yine yaklaşık olarak 50 milyon tuş vuruşu kadardır.

Bu iki Switch genelde “Multiplayer Online Battle Arena (MOBA)” oyunlarda tercih edilir. FPS oyunları için doğru bir tercih değildir. Firmanın ürettiği switchler arasında en yüksek sese sahip switchler olduğu için başkalarının rahatsız olabileceği ortamlarda kullanıma çok uygun değildir.

Cherry MX Kahverengi: Bu switchin hissiyatı orta derecededir ve klik sesi çıkartmamaktadır. Hareket kuvveti 45 cN'dur ve atlama noktası bulunur. Firmanın ürettiği diğer bütün switchler gibi bu switchin kullanım ömrü de yaklaşık olarak 50 milyon tuş vuruşudur.

Cherry MX Beyaz: MX Kahverengi gibi Cherry MX Beyazın da hissiyatı orta derecededir. Yine MX Kahverengi gibi klik sesine sahip değildir. Aralarındaki fark MX Beyazın hareket kuvvetinin 65 cN, MX Kahverenginin ise hareket kuvvetinin 45 cN olmasıdır. Atlama noktası bulunur. Kullanım ömrü yaklaşık 50 milyon tuş vuruşudur.

Oyuncuların en az tercih ettiği iki switchtir. Çünkü tuşlara arka arkaya basmak istendiğinde tuşun kendini tamamlama süresi oyundaki durumu etkileyeceği için bazı olumsuzluklar doğurabilir. Yine de insanların olduğu bir ortamda kullanıma en uygun switchlerdir. Klik sesleri olmadığı için rahatsızlık vermezler.

Razer markasının ürettiği switchler şu şekilde sıralanabilir;

Razer Yeşil: Ağır hissiyata sahip bu switchlerin klik sesi yüksektir. Hareket kuvveti 50 cN olarak belirlenmiştir ve Switch ömrü yaklaşık 60 milyon tuş vuruşudur.

Razer Yeşil genel olarak MMO ve MOBA oyunları için uygundur. Klik sesi yüksek olduğu için FPS oyunlar için pek tercih edilmemektedir.

Razer Turuncu: Orta hissiyata sahiptir. Klik sesi yoktur ve hareket kuvveti 45 cN olarak belirlenmiştir. Yaklaşık ömrü 60 milyon tuş vuruşudur.

Razer Turuncu ise klik sesi bulundurmadığından FPS oyunlar için ideal switchlerden birisi olarak karşımıza çıkar.

Logitech markası ise Romer-G adını verdiği bir switche sahiptir ve klavyesinde sadece bu switchi kullanmaktadır. Romer-G ortalama hissiyata sahip çok az klik olan hareket kuvveti 45 cN olarak belirlenen bir switchtir. Her switch başına yaklaşık ömrü 70 milyon tuş vuruşu olarak belirlenmiştir.


Oyuncu Klavyesi Fiyatları

Piyasada çok makul fiyatlara oyuncu klavyeleri bulunabilirken oyuncuların isteklerine göre artan fiyatlara sahip klavyeler de vardır. Şu anda piyasadaki en uygun fiyatlı oyuncu klavyelerini INCA ve Preo markaları üretirken en yüksek fiyatlı klavyeler Logitech ve Razer tarafından kullanıcıların beğenisine sunulur. Her seviyeden ve her çeşitten oyuncu klavyesini Teknosa mağazalarında ve Teknosa.com sitesinde bulabilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.