Filtre Kahve Çeşitleri / Kahve Kapsülleri Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Dünya genelinde en çok tüketilen içeceklerden biri olan kahve, farklı kültürlerde değişik anlamlar ifade edebiliyor. Ancak ortak payda olarak içimiyle herkesin damağında tadını bırakıyor. İçinde bulunan kafein, uyku açma etkisiyle birlikte enerji de veriyor. Ayrıca yoğun geçen bir günün ardından içilen kahve, yorgunluğun atılabilmesine yardımcı oluyor. Bu sebeple farklı kahve çeşitleri günün farklı saatlerinde pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kahve çeşitlerinin fazlalığı, kullanıcıların damak zevkine uygun olanı bulmasını zorlaştırsa da bulduklarında vazgeçemeyecekleri bir aromanın ortaya çıkmasını sağlıyor. Aradığınızı kolaylaştırmak için ise Melitta Cafe Auslese, Melitta Cafe Montana, Melitta Kaffee Des Jahres ve Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi gibi farklı kahve çeşitlerinden üretilen kapsüller bulunuyor. Bu kapsüller ve kahve makineleri sayesinde çok sayıda çeşidi deneyip damak zevkinize en çok uyanı kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Bu noktada pek çok kişinin aklına kahve çeşitleri isimleri nelerdir sorusu geliyor. Bunu anlayabilmek için ise ilk olarak kahve çekirdeklerinin çeşitlerine ardından da kahvelerin yapılış şekline bakmak gerekiyor.

Kahve Çeşitleri Nelerdir?

Dünyanın farklı bölgelerinde yetişen çok sayıda kahve çeşidi bulunuyor. Bu çeşitlerin temel farkı çekirdek yapısından kaynaklanıyor. Dünya genelinde tüketilen kahve çeşitlerine bakıldığında ise çoğunun dört farklı kahve çekirdeğinden üretildiği göze çarpıyor. Bunlar Arabica, Robusta, Liberica ve Excelsa çekirdekleri. Ancak kahveye lezzetini veren yalnızca çekirdekle sınırlı kalmıyor. Çekirdek türü ile birlikte çekirdek kalitesi, çekirdeğin yetiştiği yer ve bulunduğu ortamdaki aromalı bitkiler de kahve tadını önemli ölçüde etkiliyor. Melitta kapsülleri gibi büyük markalar tarafından üretilen kahve kapsülleri, tüm bunlar göz önünde bulundurularak özel bir süreç sonucunda kullanıma sunuluyor.

Kahve çeşitlerinin kategorize edilmesinde kahve çekirdeğiyle birlikte kullanılan bir diğer kriter de yapım şekli. Kahvenin yapım şekline ve içeriğine bağlı olarak espresso, americano, filtre kahve ve cafe latte gibi içecekler de birer çeşit olarak kahve sevenlerin önüne çıkıyor. Bu çeşitlerin sertliği farklılık gösterdiğinden içimlerinde de büyük farklar ortaya çıkıyor.

Kahve Çeşitleri ve Özellikleri

Çekirdeklerine göre kahveler incelendiğinde Arabica'nın dünyada en çok üretilen çekirdek türü olduğu ve neredeyse içilen kahvelerin %60'ını oluşturduğu göze çarpıyor. Oldukça kaliteli bir tür olan Arabica'nın olabildiğince sade içilmesi tavsiye ediliyor. Bir diğer tür olan Robusta ise Arabica'ya göre daha acı ve dayanıklı bir kahve çeşidi. Günümüzde üretilen kahvelerin %30'u Robusta kahve çekirdeklerinden oluşuyor ve genellikle espresso yapımında tercih ediliyor. Lezzet ve aroma olarak daha isli ve yavan bir tada sahip olan Liberica'nın kökeni Filipinler'e dayanıyor. Ayrıca bu tür diğerlerine göre daha iri taneler içeriyor. En çok kullanılan çekirdeklerden sonuncusu olan Excelsa ise genellikle Güneydoğu Asya'da yetişiyor ve kahve dolaşımının %7'sini oluşturuyor. Aromasının çok güçlü olması sebebiyle sadece harman kahvelerin içindeki aromayı güçlendirmek için kullanılıyor.

Kahve Çeşitleri ve Yapımı

Kahve çeşitleri yapımı ile de farklılık gösterebiliyor. Tüm kahve çeşitlerinde aynı dört çekirdek kullanılsa da kahve çeşitleri tarifleri değişiklik gösterdiği için kahveler de farklı isimlendiriliyor. Bunlardan biri olan ve klasik İtalyan kahvesi olarak nitelendirilen espresso, ince çekilmiş çekirdeklerden elde edilen kahvenin belirli oranda yüksek ısıdaki 25-30 ml suyla birleştirilmesiyle hazırlanıyor. Yoğun aromalı ve yüzeyinde az köpüğü olan espresso, kullanılan su miktarına göre Lungo veya Ristretto gibi isimler alabiliyor. En çok bilinen kahve çeşitlerinden bir diğeri olan americano, bir veya iki shot espressonun üzerine kaynar su eklenmesiyle hazırlanıyor ve espresso ile filtre kahve arası bir sertliğe sahip oluyor. Filtre kahve ise orta çekilmiş kahvenin bir filtreden süzülen su yardımıyla demlenmesiyle elde ediliyor. Kültürel olarak farklı bir yere sahip olan Türk Kahvesi, kendine özgü pişirme tekniğiyle diğerlerinden ayrılıyor. İnce çekilmiş kahveyle hazırlanan Türk kahvesi telveli kahveler arasında yer alıyor.

Cafe latte, mocha, macchiato ve cappuccino gibi kahveler içeriğinde diğerlerinden farklı olarak süt ve krema bulunduruyor. Kahvelerin isimlendirilmesi de içeriğinde bulunan süt oranına göre yapılıyor. Bu çeşitler süt ile birlikte hazırlanmaları sebebiyle diğerlerine göre daha yumuşak bir içim sağlıyor.

Eğer siz de kahveden vazgeçemeyenlerdenseniz dünyanın dört bir yanında üretilen farklı kahve çeşitlerini Teknosa güvencesiyle satın alarak deneyimleyebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.