Elektronik Sözlük Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Hesap makineleri


Hesap makinesi, ilk çıktığı zamanlarda sadece dört işlem yapabilen, sonralarda geliştirildikçe her tür sayısal işlemi yapabilir duruma getirilen mekanik ve elektronik bir araçtır. İlk hesap makineleri, abaküslerdi. 1623'te Wilhelm Schickard tarafından ilk defa dört işlemi bir arada yapabilen hesap makinesi, Almanya'daki Heidelberg Üniversitesi'nde geliştirilmiştir. Wilhelm Schickard, geliştirdiği bu araçla matematik, matematik, haritacılık işlemlerinde ve yüz ölçümleri, alan ölçümleri hesaplama için kullanmıştır. Geliştirdiği cihaz oldukça karmaşık ve herkesin kolay şekilde kullanamadığı bir çalışma şekline sahipti. Bundan yaklaşık olarak yirmi yıl sonra, Fransız filozof Blaise Pascal, vergi tahsildarı olarak görev yapan babasına yardımcı olmak amacıyla yeni bir hesap makinesi tasarladı. 19. yüzyıla kadar kullanılan bu mekanik aygıt, kadranlarla girilen sayılarda toplama ve çıkarma işlemlerini yapabiliyordu. Gottfried Wilhelm Leibniz de 1671 yılında dört işlemi yapabilen mekanik bir aygıt geliştirdiyse de çok yaygın olarak kullanılmamıştır.
Bu gelişmelerden yaklaşık olarak bir asır kadar sonra Charles Xavier Thomas'ın bulduğu cihaz hem dört işlemi hem de karekök alma işlemini yapabiliyordu. Adını aritmometre koyduğu cihaz 1970'lere kadar kullanılmış, mekanik hesap makinelerinin de atasıdır denilebilir. Daha sonra üretilen hesap makineleri, artık ara sonuçları toplayabilen, eski sonuçların saklayıp gerektiği zaman tekrar kullanılabilmesini sağlayan; istatiksel, trigonometrik ve ileri seviyede matematik işlevleri içeren hatta yazılım özellikleriyle neredeyse bilgisayarlara benzeyen oldukça karmaşık elektronik cihazlar haline gelmiştir.


Elektronik Sözlük ve Hesap Makinesi


Elektronik sözlük, verileri dijital biçimde bulunan ve bir dizi farklı medya aracılığıyla erişilebilen bir sözlüktür. Elektronik sözlükler, tablet veya masaüstü bilgisayarlarda yüklü yazılımlar, mobil uygulamalar, web uygulamaları ve e-okuyucuların yerleşik işlevi gibi çeşitli biçimlerde bulunabilir.
İlk elektronik sözlüklerin çoğu, aslında dijital biçimde sunulan basılı sözlüklerdi. İçerik aynıydı, ancak elektronik baskılar, kullanıcılara daha güçlü arama işlevleri sunuyordu. Ancak dijital medya tarafından sunulan fırsatlar istismar edilmeye başlandı. İki belirgin avantaj, mekânın sınırlandırılmasının ve kullanımını optimize etme ihtiyacının daha az baskıya yol açmasıdır. Bu nedenle ilave içerik sağlanabilir olması, ses telaffuzları ve video klipler gibi multimedya içerikleri dâhil etme olasılığı ortaya çıkar. Elektronik sözlük veri tabanları, özellikle yazılım sözlükleri ile birlikte gelenler genellikle daha kapsamlıdır ve 500.000'e kadar başlık ve tanım, fiil çekimi tabloları ve bir dilbilgisi referans bölümü içerebilir. İki dilli elektronik sözlükler ve etkilenen dillerin tek dilli sözlükleri genellikle etkileşimli bir fiil çekiciyi içerir ve kelime saptırma yeteneğine sahiptir.
Cep elektronik sözlükleri veya PED olarak da bilinen el elektronik sözlükler, tam klavye ve LCD ekranlarla tamamlanmış minyatür kapaklı dizüstü bilgisayarları andırır. Tamamen taşınabilir olmaları amaçlandığından, sözlükler batarya ile güçlendirilmiş ve dayanıklı gövde malzemesiyle üretilmiştir. Her ne kadar tüm dünyada üretilmiş olsa da avuç içi sözlükler özellikle Japonya, Kore, Tayvan, Çin ve komşu ülkelerde popülerdir. Burada, İngilizceyi ikinci bir dil olarak öğrenen pek çok kullanıcının tercihi söz konusudur. Elde tutulan sözlüklerin bazı özellikleri arasında; vuruş sırası animasyonları, ses çıkışı, Kanji ve Kana için el yazısı tanıma, dil öğrenme programları, hesap makinesi, PDA benzeri düzenleyici işlevler, ansiklopediler, saat dilimi ve para birimi dönüştürücüler ve bulmaca çözücüler vardır. Ayrıca birkaç dil için veri içeren sözlükler, kullanıcıların kelimeler ararken sözlükler arasında geçiş yapmalarına olanak veren atlama veya atlama araması özelliğine ve sonuçlarda görüntülenen kelimelerin daha fazla incelenmesine olanak tanıyan bir geri çeviri eylemine sahip olabilir. Birçok üretici, kendi kişisel sözlüklerinde özel bir veri tabanı kullanabilirken, Merriam Webster Dictionary ve Thesaurus gibi bir veri tabanını, lisanslı sözlük içeriğini kullanan elle tutulan sözlükler üretilir. Hafıza kartı ve ek bellek alınarak birçok cihaz genişletilebilir. Elektronik sözlük üreticilerinin başlıcaları; AlfaLink, Atree, Besta, Casio, Canon, Ectaco, Franklin, Iriver, Lingo, Nurian, Seiko ve Sharp markalarıdır.


Hesap Makinesi Çeşitleri


Şeritli hesap makineleri: Bu hesap makineleri genel olarak muhasebe alanında kullanılan, denetimini sağlamak için de kâğıda baskı yapabilen türde cihazlardır.
Cep hesap makineleri: Dört ana işlemle birlikte bazı aritmetik işlevlerini de gerçekleştirebilen basit ve küçük boyutlu hesap makinesi türüdür.
Yazılımlanabilir hesap makineleri: Karışık hesapların yazılımlanarak, işlemlerin hızlı şekilde yapılabildiği, çok fonksiyonlu hesap makinesi veya bilimsel hesap makinesi olarak da bilinen türdür.
Veri girme şekillerine göre de hesap makineleri 2'ye ayrılır:
Standart işlem yapan hesap makineleri: İşlemleri sırasına göre rakam ve matematiksel işaretlerin makineye aktarımı şeklinde kullanılanlar (örneğin: 2 + 2 = 4 gibi).
RPN işlem yapan hesap makineleri: Önce rakamların sonra matematiksel işlemin makineye aktarımı şeklinde kullanılan cihazlardır (örneğin: 2 ent 2 + 4 gibi).


Bilimsel Hesap Makinesi Nedir?


Bu tür hesap makinelerinde kökler ve üslü sayılar, n kök logaritmaları, trigonometri (radyan, derece ve grad açılarını destekler), faktöriyel tabanlı fonksiyonlar, taban dönüşümleri (2, 8, 10, 16), mantık işlemleri, tek değişkenli istatistikler ve doğrusal regresyon gibi istatistiksel fonksiyonlar dâhildir. Bilimsel modda, logaritma, sayısal sistem dönüşümleri, bazı mantıksal bağlayıcılar, operatör önceliği, radyan, derece ve gradyanların yanı sıra basit tek değişkenli istatistiksel fonksiyonlar da dâhil olmak üzere, gün ve tarih hesaplamaları, faiz ve birleşik faizler gibi farklı gelişmiş fonksiyonlar mevcuttur. Kullanıcı tarafından tanımlanan fonksiyonlar, karmaşık sayılar, ara sonuçlar için depolama özelliği (cep hesap makinelerinin klasik akümülatör hafızası dışında), otomatik kutupsal koordinat sistemi, Kartezyen koordinat sistemi dönüşümünü veya iki değişkenli istatistiklerin desteklenmesini sağlamaz. Bazı hesap makinelerinde, tüm özelliklerin ilişkili olduğu bir klavye kısa yolu bulunabilir.


En Çok Kullanılan Hesap Makinesi Modelleri


Casio laboratuvar ve okullarda, ofis, depo ve mağaza kullanımında ve daha pek çok kullanım alanı için farklı hesap makinesi çeşitlerini üretmektir. Ayrıca Casio hesap makinesi ve kol saatleriyle birleştirerek uzun yıllardır hesap makineli kol saati üretimini yapmaktadır.
Texas Instruments günümüzde daha çok otomotiv, tıbbi hizmetler ve dijital ürünler gibi alanlarda kullanılmak üzere işlemciler, mikro denetleyiciler ve yarı iletken ürünlerin üretimini de yapmaktadır. Ayrıca bilgisayarların ilk kullanılmaya başladığı zamanlarda bilgisayar ürünlerinin üretimini de yapmıştır. Yani Texas Instruments daha çok bilimsel alanlarda kullanmak için dijital grafiklere sahip hesap makineleri üretmektedir.
Canon günümüzde daha çok video kameralar, dürbünler, lensler, yazıcılar, kamera aksesuarları, tarayıcılar gibi pek çok farklı ürünün üretimini yapmaktadır. Canon daha çok temel kullanım hesap makineleri üzerine ağırlık veriyor gibi görünse de yazdırma özellikli ve bilimsel kullanım amaçlı birçok hesap makinesinin üretimini de yapmaktadır.

Hesap Makinesi Fiyatları


Teknosa'da hesap makinesi ve elektronik sözlük modelleri; Canon, Casio bilimsel hesap makineleri uygun ödeme seçenekleriyle bulunabilir. Hesap makinesi fiyatları artan ya da azalan sıralamaya göre değiştirerek kolayca seçebilme seçeneği bulunduğu gibi sadece istenen fiyat aralığı belirlenerek de bütçeye uygun olanlar görüntülenebilir.
Seçilen cihazın tüm özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını inceleyerek ve karşılaştırma yaparak da kullanım alanına göre en uygun hesap makinesi ve elektronik sözlüğe Teknosa mağazalarından ve Teknosa.com'dan kolayca ulaşılabilir.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.