Bilgisayar Hoparlörü Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Hoparlör ne işe yarar?


Hoparlör bilgisayarın önemli donanımlarından birisidir. Kendi içinde birçok kategoriye ayrılır. Genel bir sınıflandırma yapılacak olursa bilgisayarın kendi hoparlörü ve bağlantılar aracılığı ile kullanılan hoparlörler olarak sınıflandırılabilir. Hoparlör sayesinde bilgisayarlar içerisindeki sesler duyulur. Ses yayımını sağlayan bir bilgisayar bileşenidir. Kablo yardımı ile bilgisayarın kasasına bağlanır. Hoparlörlerden mevcut seslerin duyulması için, ürünün sürücüsü ya da başka bir deyim ile kurulum CD'si olması gerekir.
Hoparlör, elektrik akımı sayesinde meydana gelen değişimleri ses titreşimlerine çeviren alettir. Hoparlörler çalışma türlerine göre elektrodinamik, elektrostatik, magnetostatik ve elektromanyetik hoparlör olarak dört türe ayrılır.
Hoparlörler yapı olarak belirli türlere ayrıldıkları gibi fiziksel özellik olarak da birbirlerinden ayrılırlar. Hareketli bobinli bir yapıya sahip hoparlörlerin fiziksel yapısından bahsedilecek olursa, elips veya daire biçiminde olan bir diyaframdan meydana gelirler. Diyaframlar, ortası ve kenarları boyunca dizilmiş olan yaylar aracılığı ile metal bir çerçeveye asılıdırlar. Diyaframın tam ortasında sıkıca tutturulmuş silindir biçiminde bir çekirdek ve üzerinde sarılı bir ses bobini bulunur. Mıknatıs kutupları arasına çekirdek ve bobin yerleştirilmiştir. Çok önceleri hoparlörlerde yükselticilerden alınan doğru akımlar ile çalışan elektromıknatıslar kullanılırdı. Fakat günümüzde yumuşak demirlerden yapılmış kalıcı mıknatıslar ya da seramik maddeler kullanılıyor. Böylelikle hoparlörlerin teknik olarak yapısı daha sağlam ve dayanıklı hale gelmiştir.


Bilgisayar hoparlör çeşitleri


Elektriksel sinyalleri ses sinyallerine bir diğer tanımı ile ses titreşimine çeviren aletlere hoparlör denir. Bilgisayar hoparlörü sayesinde ses birçok kişinin duyabileceği seviyeye çıkar.
Bilgisayar hoparlörleri, dinamik (hareketli bobinli) hoparlörler, hava tazyikli hoparlörler, piezoelektrik hoparlörler olarak çeşitlere ayrılır. Hoparlörler günümüzde olabildiğince küçülmüş ve ses kutuları ortaya çıkmıştır. Ses kutuları hoparlörler kadar yüksek ses kabiliyetine sahip olmasalar da küçük ortamlarda duyulacak ses seviyesine sahiptirler. Bilgisayar hoparlörleri 1+1 ses sistemi, 2+1 ses sistemi, 5+1 ses sistemi gibi sınıflandırmalar içerir. İstenilen ses seviyesine uygun hoparlör tercih edilmesi böylelikle daha kolay bir hal almıştır. Bilgisayar hoparlörleri bir masanın üzerinde küçük bir yer kaplayabileceği gibi masa üzerine sığmayacak kadar büyük bir yapıda da olabilir.
Hoparlör satın alırken dikkat edilmesi gereken özellikler
Bir hoparlörün dışarıya verdiği sesin duyumu kişiden kişiye değişiklik gösterir. Hoparlörün dışarıya yaydığı sesin güzelliği görecelilik göstereceği için kimi insan beğenebilir kimi insan ise beğenmeyebilir. Hoparlörlerin kendi içinde de ayrıldığı iki sınıf bulunur, aktifler ve pasifler.
Aktif hoparlörler yapılarında önemli bir güç kaynağı bulundururlar. Aktif hoparlörlerin bir elektrik şebekesine bağlanması gerekir. Fakat pasif hoparlörlerin herhangi bir güç için elektrik şebekesine bağlanmaları gerekmez. Pasif hoparlörler yükseltme merkezi olarak bilinen amplifikatörden gelecek olan ses sinyalini otomatik olarak sese çevirir. Aktif hoparlörler ise DVD ve diğer kaynaklarda standart bir yapıda olan line seviyesindeki çıkışlara bağlanabilirler.
Hoparlör seçerken sahip olduğu kabin yapısının kalitesi önemli rol oynar. Bir hoparlörün kabin yapısının kalitesi tasarımı sırasında hoparlöre gösterilen özene bağlıdır. Aynı zamanda hoparlörün iskeletine bir diğer deyim ile kasasına gösterilen özene bağlı olarak mevcut ürünün kalitesi belirli bir sınıflandırma içinde yer alabilir. Hoparlörün kasasının ağırlığı yüzeyini etkilemektedir. Hoparlör satın alınırken kasanın ağırlığı göz önünde bulundurulur.
Kimi hoparlörlerin dış kaplamalarının altında üst üste sıkıştırılmış sunta veya MDF kullanılırken, bazı hoparlörlerin kaplamalarının arasında kumda preslenerek konulur.
Hoparlör alırken, mevcut ürünü test etmekte fayda vardır. Sessiz, sakin bir ortamda hoparlörün yaydığı sesin kalitesini anlamak mümkün olacaktır. Hatta hoparlörün test edildiği alanın boş olması, alet tarafından yayılan sesin herhangi bir aracın sesin tonunu değiştirmesi, titreşimin artması ve sesin kalitesinin düşmesi gibi durumlarından önüne geçecektir.
Hatta en ideal hoparlör sesini analiz etme yöntemi mevcut ürünün kullanılacağı alanda test edilmesi olacaktır. Çünkü tamamen boş bir alan bulmak neredeyse imkânsızdır. Hatta alan boş olsa bile kolon gibi ek duvar kalıntılarının olmama ihtimali oldukça düşüktür. Bu nedenle bir hoparlör alınmadan önce eğer test edilme imkânı var ise kullanılacak alanda test edilmelidir.
Hoparlörün çıkardığı sesin bas, tiz oranlarına dikkat etmek de fayda vardır. Kısacası bir üründen tam anlamı ile ne beklendiği veya nasıl bir durum ile karşılaşılmak istendiğine karar verilmesi gerekmektedir.


En çok tercih edilen hoparlör modelleri


Ne kadar yüksek meblağlar karşılığında bilgisayar sahibi olunsa da, fiyatın önüne geçemediği bazı unsurlar bulunur. Bilgisayarların ses sistemi belirli bir noktaya kadar yeterlidir. Bilgisayarların sahip olduğu ses seviyesi ortalama bir oda için yeterli olurken o oda dışında yeterli olmayabilir. Kaldı ki yüksek sesten ve olabildiğince kaliteli seslerden hoşlanan kişileri bir odanın içerisinde de bilgisayarın sahip olduğu ses memnun edemeyebilir. Bu gibi durumları en aza indirgemek ve yaşam kalitesini bir nebze daha arttırmak için PC hoparlörleri tercih edilebilir.
Piyasada birbirinden farklı onlarca bilgisayar hoparlörü bulunur. Küçük bir kutu biçimde hoparlörler olduğu gibi birbirine bağlı iki küçük kutu veya bir masanın üzerine sığmayacak büyük hoparlörler de bulunur. Hoparlörlerin boyutları yaydıkları sesin gücü ile doğru orantılıdır. Fakat yine de tercih edilecek markaya göre sesin kalitesinde değişiklikler meydana gelebilir.
Logitech marka hoparlörler Çin menşeili olmak ile birlikte piyasada ki en kaliteli ses sistemidir. Multimedya özelliğine sahip olan bilgisayar hoparlörleri kullanıcılar tarafından oldukça fazla tercih edilir. Kablolar yardımı ile değil de küçük bir US girişi ile büyük, küçük 1+1 veya 2+1 ses sistemlerinin gerekli işlemleri gerçekleştirebilmesi büyük tercih sebebidir.


Bilgisayar hoparlörü fiyatları


Bir bilgisayar hoparlörünün fiyatı piyasada bulunan diğerlerine oranla daha yüksek ise sunduğu hizmet de bir o kadar iyi ve kaliteli demektir. Ürünlerin fiyatları her ne kadar markalarının popülerliği ile doğru orantılı olsa da bazı kategorilerde bu kurallar yok sayılabilir.
Logitech bilgisayar hoparlörü, piyasada bulunan birçok hoparlör ile kıyaslandığında çok kaliteli sesi vardır. Hoparlörün fiyatı nicelik ise çıkardığı ses nitelik olarak sınıflandırılabilir. Tabi ki ürüne ne kadar çok ödeme yapılırsa orijinaline bir o kadar yakın ses sunan bir alet satın alınmış olunur diye kesin bir dille belirtme yapılması doğru değildir. Fakat bir ürünün maliyeti ne kadar yüksek ise üretiminde ürüne o kadar özen gösterilmiş ve kaliteli malzemeler kullanılmıştır. Kaliteli malzemelere sahip olan bir ürünün de çıkardığı ses piyasada ki diğer ürünlere oranla daha iyi ve tatmin edicidir.
Logitech hoparlör fiyatları bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Bu nedenle sabit bir fiyat aralığı vermek yanlış olacaktır. Eğer alacağınız ses sistemini uzun vadede kullanmak istiyor iseniz aynı zamanda sesin orijinaline yakın olmasını istiyorsanız biraz daha yüksek bir ödeme yapmak kullanım ömrüne bağlı olarak çok karlı bir davranış olacaktır. Piyasada iki basamaklı rakamlara da hoparlör bulmak mümkündür. Önemli olan üründen ne oranda kalite beklendiğinin farkında olmaktır.
Teknosa aracılığıyla, güven ve garanti çerçevesinde isteklerinize ve beklentilerinize uygun bilgisayar hoparlörü temin edebilirsiniz. Aradığınız özellikteki hoparlörü en uygun fiyata bulmak için Teknosa mağazalarını ve Teknosa.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.