Taşınabilir Harddisk Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Taşınabilir disk

Veri depolama birimleri, bilgisayardaki verilerimizi saklamak için kullanılan özel mekanik ve elektronik alanlardır. Her türlü veriyi kalıcı olarak saklamaya yarayan depolama alanları, mekanik disk olarak adlandırılan hard diskler tarafından yapılmaktadır. Hard diskler de dahili ve harici olarak iki sınıfta incelenmektedir. Dahili hard diskler, sistem ile bütünleşik gelen ve anakarttan aldığı güç ile çalışırken, harici hard diskler ise özel dönüştürücü aparatlar sayesinde bilgisayarın USB portuna bağlanır. Dahili hard disklerin diğer adı da sabit disktir. Sabit diskler, üst üste yerleştirilmiş birkaç diskten oluşur. Mekanik mantık ile çalışan hard diskler, dönme hızlarına göre sınıflandırılır. Genelde
piyasada kullanılan hard diskler, 5400 Rpm ile 7200 Rpm arasında değişmektedir. Şimdilerde ise dahili hard disklerin yerlerini harici hard diskler almıştır. Harici hard disklerin diğer adı taşınabilir hard disktir. Fiyat olarak dahili hard diskler ile hemen hemen aynı olabilen harici hard diskler, sahip olduğu özelliklere ve markaya göre değişkenlik göstermektedir.

Harici Hard Disk Fiyatları

Bilgisayar kasalarının içerisinde veri depolamaya yarayan sabit disklerin taşınabilir versiyonu olan harici hard diskler, bazı özelliklere göre fiyat farklılığı göstermektedir. Fiyat farklılığının oluşmasında ki en önemli etken, harici hard disk kapasitesidir. 1 TB hard disk fiyatları genel anlamda 2 TB hard disklere göre daha uygundur. Aynı şekilde 500 GB hard disk de 1 ve 2 TB hard disklerden daha uygun fiyatlı olmaktadır. Önemli olan, ihtiyaca uygun kapasiteye sahip hard disk seçebilmektir.

Kapasitenin yanında hard disklerin dönüş hızı da fiyat faktörünü belirleyen bir diğer unsurdur. 1 TB hard disk 5400 Rpm ile 1TB hard disk 7200 Rpm arasında, hız farkından dolayı fiyat farkı oluşacaktır. Fiyat etiketini belirleyen diğer unsur da markalardır. WD Elements 1 TB 7200 Rpm hızındaki harici hard disk, Seagate 1 TB 7200 Rpm harici diskinden biraz daha uygun fiyatlı olabilir.

Hard disklerde dönüş hızları, depolama biriminin işlem yapabilme hızını gösterir. Saniyede 5400 Rpm dönen hard disk, 7200 Rpm dönen hard diskten daha yavaş veri işleyeceği unutulmamalıdır.

Hard diskler mekanik mantık ile çalıştığından dolayı bu hız farkı hissedilir düzeylere çıkabilmektedir. Güncel sistemlerde genellikle 7200 Rpm hızına sahip sabit disklere yer verilmektedir. Harici hard disk almak isteyenlerin, disk kutusunun USB bağlantı versiyonuna da dikkat etmesi gerekmektedir. Aynı şekilde fiyat baremini etkileyen unsurlardan birisi de harici hard disklerin bağlantı desteğidir. Eski versiyon USB 2.0 hard diskler, 3.0 hard disklere göre daha uygun fiyatlı olmaktadır. Hızlı veri aktarımı isteyen kullanıcılar USB 3.0 versiyonlu olan harici hard diskleri
tercih etmelidir.

Harici Hard disk Modelleri

Harici hard diskler, HDD ve SSD olarak iki çeşittir. HDD yani sabit diskler, mekanik şekilde disk üzerinden veri okuma mantığıyla çalışan eski teknoloji sistemlerdir. SSD ( Solid state drive ) ise tamamen elektronik olarak çalışan ve HDDlerden çok daha hızlı veri okuma ve yazma imkanı sunan yeni nesil hard disk modelleridir. HDD'ler, kapasite ve hızına göre sınıflandırılmaktadır. Genelde günümüzde standart olarak 1TB HDD kullanılmaktadır. 2 TB veya daha fazla kapasitelere sahip hard diskler de bulunmaktadır.

HDD'lerin çeşitleri kapasite ve hızdan ibaretken SSD'lerin çeşitleri bir hayli fazladır. Bunlardan ilki mini sata SSD'lerdir. SSD modellerin ilk yıllarında kullanılmaya başlayan mini sata SSD'ler, dahili olarak kullanılmaktadır. Genelde küçük boyutundan dolayı dizüstü bilgisayarlarda tercih edilirler. Mini sata SSD'lerin daha hızlı ve boyut olarak biraz daha büyük versiyonu olarak ortaya çıkan M2 sata SSD'ler, hız ve kullanışlılık bakımından oldukça iyi hard disklerdir. Bu hard disk modeli de genel anlamda laptoplarda kullanıldığından harici SSD modellerine girer. Temel olarak M2 portu,
Pci 2x ve 4x gibi bir port tipidir. Hızlı veri okuma ve yazma değerleri ile SSD çeşitleri arasında üst sıralarda bulunmaktadır. Bu alanda Samsung firmasının ürettiği Pro serisi SSD'ler, alanında en hızlı SSD çözümleri olarak kabul edilmektedir.

En çok karşılaşılan ve standart HDD görünümde bulunan 2.5” boyutundaki SSD'ler, hem harici hem de taşınabilir olarak kullanılırlar. Özel dönüştürücü birimler sayesinde USB bağlantısıyla PC ile haberleşen harici hard diskler, hızlı okuma ve yazma ile veri depolamak isteyen kullanıcılara çözüm olarak sunulmaktadır.

Taşınabilir hard disk markaları

Taşınabilir hard diskler, çeşitli markaların üretimi sonucu kullanıcılara ulaşmaktadır. Markadan markaya fiyat, okuma – yazma hızı gibi etkenler değişkenlik gösterebilir. Çok daha performanslı hard diskler yüksek fiyatlara satılırken, normal ve düşük okuma – yazma hızına sahip hard diskler, daha makul fiyatlara satılabilmektedir. Teknosa mağazalarında, taşınabilir hard disk bölümünde birçok markaya ait harici hard disk modeli bulunmaktadır. Bu markalardan WD daha uygun fiyatlı ürünler sunarken, Seagate, Sandisk, Sony gibi markalar daha performanslı ürünlere yönelmektedir.

Markalar, kapasite ve okuma – yazma hızına bağlı farklı kategorilerde birbirleri ile rekabet içinde bulunurlar. Toshiba ve Kingston gibi markalar daha uygun fiyata yüksek kapasite sunabilirken, Adata, Samsung gibi markalarda aynı fiyatlara düşük kapasite yüksek okuma – yazma hızı sunabilmektedir.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.