Sanal Gerçeklik Gözlüğü - VR Gözlükleri Fiyatları ve Modelleri

1 Sonuç
Sıralama
Filtreler
TL
TL
Htc Vive Flow Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Htc Vive Flow Sanal Gerçeklik Gözlüğü

18.499 TL

Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Sanal gerçeklik gözlüğünün ne olduğunun anlaşılabilmesi için öncelikle sanal gerçeklik nedir sorusunun cevabı bilinmelidir. Teknik anlamda sanal gerçeklik, bireylerin orada olma hissi yaşadığı bilgisayar kaynaklı 3 boyutlu ortamlardır. Kullanıcılar, çeşitli çevre birimleri aracılığıyla sanal ortamlara dâhil olabiliyorlar. Ortama girdiği andan itibaren kişinin gerçekle bağlantısı kopuyor. Tamamen sanal bir gerçekliğin yaratılmış olduğu ortamda olma hissi yaşanıyor. Kullanıcının bu deneyimi gerçekten yaşayabilmesi için, sanal gerçeklik tasarımının kaliteli olması gerekir; yoksa yaratılan gerçekliğin zayıf hissiyatı kullanıcının deneyimini tam olarak yaşayamamasına sebep oluyor.

Sanal gerçeklik kavramının hayata geçmesini sağlayan en önemli unsur; insanların yaşadıkları dünyanın sınırlamalarından kurtulmak istemesi, yeni ve farklı bir yaşamı tecrübe etme arzusudur. Bu arzu sayesinde teknolojinin sürekli evrimleşmesine ve cihazların da sürekli geliştirilmesine olanak sağlar. Sanal gerçeklik kavramı Oculus Rift'in göz önüne çıkmasıyla popülerleşmiş olsa da aslında bu alandaki çalışmalar yıllar öncesine dayanır.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Kullanımı

Ülkemizde örneklerine artık sıkça rastladığımız uzaktan eğitim imkânları sağlayan öğrenim merkezlerinin artması nedeniyle, öğretimde geleneksel metotlarının dışına çıkılmaya başladı. Mesela öğrenciler, tarih derslerinde anlatılan mekânları sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde dolaşabilirken öğretmenin anlattıklarını dinleyebilecek yani kısaca tarihi yaşayabilecekler. Bu sayede istenilen bilgi öğrencilere daha net ve açık bir şekilde anlatılabilecek. Öğrencilerin konuyu daha kolay şekilde anlamasıyla öğrenme yüzdesi önemli ölçüde artar.

Sanal gerçekliğin kullanılabildiği alanlardan diğer bir sektör de sağlık. Sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde yaratılan ameliyat simülasyonları, tıp öğrenimi gören öğrencilerin gerçek ameliyatlara girmeden pratik kazanabilmelerine olanak sağlayacak. Ameliyatlar gibi özel bir tecrübe gerektiren, bunun yanında hayati önem taşıyan durumlarda doktorların daha önceden hazırlıklı olmasının paha biçilemez olduğunu düşünmek gerekir.

Sanal gerçeklik ayrıca atletizm golf, futbol, kayak, tenis gibi pek çok spor dalındaki sporculara antrenman desteği de sunuyor. Sporcular sanal gerçeklik teknolojisinden tekniklerini geliştirmek için yararlanıyorlar. Mesela, vuruşunu geliştirmek isteyen bir golfçü ya da bireysel takiplerde daha hızlı olmayı isteyen parkur bisikletçisi rahatlıkla bu teknolojiden faydalanabilir. Kullanılan sistemle, sporcunun tekniğini geliştirmesine yardımcı olmak için onun hareketlerini takip edilebilir ve zayıf yanları belirlenip antrenman düzeni bu verilere göre ayarlanabilir.

Sanal gerçeklik teknolojisinin yaygın olarak kullanıldığı bir başka alan da inşaat endüstrisidir. Bu teknoloji sayesinde kişi, almak istediği evi, henüz temeli bile atılmamışken gezebilecek. Seyahat için bir kişinin aklında 3 farklı destinasyon olabilir dolayısıyla karar vermekte en çok zorluk çekilen konudur. Sanal gerçeklik gözlüğüyle seyahat etmek istenen yer rahatlıkla gözlemlenebilir. Günümüzde bu teknoloji, yukarıda değinilen alanlar dışında da kullanılıyor. Mesela ordu her zaman olduğu gibi bu çığır açmış olan teknolojiyi ilk kullananlardan. Askeri birlikler sanal gerçeklik teknolojisi sayesinde zorlu şartlara uyum sağlamak için eğitim alıyorlar. Moda sektörüne bağlı bazı markalar sanal mağazalar açıyor. Tiyatrolar sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla interaktif oyunlar sergileyebiliyor. Müzeler sanal tur düzenleyebiliyor. Kısaca hemen her alanda kullanılarak, insanlara farklı deneyim yaşayabilecekleri sanal ortamlar oluşturuluyor.

En Çok Tercih Edilen Sanal Gerçeklik Gözlüğü Modelleri

Sony PS VR, HTC Vive, Samsung Gear VR ve Preo My VR Box modelleri kullanıcıların ilgisini çeken modellerin başında yer alıyor.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Fiyatları, VR gözlük fiyatları

Sanal gerçeklik gözlüğü fiyatları özelliklerine göre değişim göstermektedir. Teknosa'da ürünler arasında karşılaştırma yaparak, müşteri yorumlarını okuyarak ya da ürün sayfasında bulunan videoları izleyerek size en uygun olan sanal gözlüğü seçebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.