PC Oyunları Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

Bilgisayar Oyunları

Bilgisayar oyunlarının günümüzde ve geçmişte büyük ilgi taşımış, taşıyor olması tartışılamaz bir gerçek olarak kabul edilebilir. Yetişkin veya çocuk demeden hepimizin ilgi odağı olan PC oyunları gitgide gelişerek daha gerçekçi bir hal almaya başlıyor. Öyle ki günümüzde bilgisayar oyunları elektronik bir spor olarak adlandırabileceğimiz biçime bürünmüştür. İnsanlar oyunlardan para kazanıyor, oyunlar hakkında turnuvalar düzenleniyor hatta spor kulüpleri de bu gelişime ön ayak oluyor.

Peki bilgisayar oyunu neye denir? Bir kişisel bilgisayar oyunu (PC oyunu), bir konsola değil, kişisel bir bilgisayarda oynanan bir video oyunudur. Oyun, klavye, fare, oyun çubuğu, kumanda vb. Gibi PC giriş aygıtları kullanılarak kontrol edilir. PC oyunları internet bağlantısıyla veya internet bağlantısı olmadan oynatılabilir ve kişisel bilgisayarların kullanıma sunulmasından bu yana kullanılabilir. PC platformu için çok sayıda oyun mevcuttur. Oyun türlerine, yılın en popüler PC oyunlarına ve fiyatlarına teknosa.com'dan ulaşabilirsiniz.

PC oyun türleri

Bugünün bilgisayar oyunları birçok farklı kategori veya oyun türünü bünyesinde barındırıyor. Bazı oyuncular oyunu bir amaç uğruna oynarken bazı oyuncular sadece eğlence ve aksiyon adına oyunlara ilgi duyarlar. Biz de sizi aydınlatacak çeşitli bilgisayar oyun türlerini sıraladık.

Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi (MMO) türü fazlaca tercih edilir. Bu oyunlar bir LAN (yerel alan ağı) üzerinden veya internet üzerinden oynanır. Oyuncular bir ağ kullanır ve sanal oyun odasında diğer oyuncularla etkileşime girer. Dünyanın her yerinden insanlara karşı oynanabilir. Bu oyunların oluşturulması binlerce saat süren programlamayı içeriyor ve oyuncuya, mümkün olan en harika oyun deneyimini sunuyor. Ayrıca MMO gerçek zamanlı strateji oyun türüdür. Geçmişe bakılacak olursa bu oyun türünün ilk somut örneği Starcraft'dır. Ancak günümüzde bu türe hayat veren en güzel örnekler League of Legends, Dota 2 ve Hereos of the Storm'dur. MMO oyun türleri günümüzde kuşkusuz en fazla tercih edilenlerden. 2018 yılında popülerliğini koruyan PUBG oyunu da yüksek düzeyde sevilen çok oyunculu çevrimiçi bir oyundur.

Diğer bir oyun türü de Simülasyon oyunlardır. Tanklar, gemiler ve uçaklar dahil gerçek dünya araçlarının kontrolünü ele almakla ilgilidir. Bu araçları nasıl kontrol edeceğinizi ve profesyonelleri eğitmek için kullanılabilecek simülasyon oyunları kullanmayı öğreniyorsunuz. Aslında, çoğu pilot uçuşa başlamadan önce uçak simülatörleri kullanılarak eğitilmektedir. İlaveten araba oyunları ve kamyon oyunları da simüle edilmektedir. Bu da kimi zaman oyunların ne kadar etkili ve öğretici olduğunu gösteriyor. Gran Turismo ve Silent Hunter tür alanında örnek verilebilir. Aynı zamanda bir FPS olan Battlefield oyunu simülasyon oyun türü olarak da adlandırılabilir. Örneğin, bir futbol oyunu hem spor oyunu ve bir simülasyon oyunu olarak düşünülebilir. Ne kadar uzun süredir yer alsa da eskisi kadar ilgi görmeyen bir oyun türüdür fakat eski oyunların aksine yeni çıkan versiyonlar ilgiyi üzerlerine çekmekten geri kalmıyor.

Oyun dünyasında yerini koruyan Adventure oyun türü genellikle tek oyunculu oyunlardır ve genellikle fantezi veya macera dünyalarında bulunurlar. Seviyeleri ilerletmek için bulmacaları tamamlamalısınız. Oyun genellikle karakterinizin arka hikayesiyle başlar ve görevinizin ne olduğunu bilmenizi sağlar. Görevin nasıl tamamlanacağını bulmalısınız. Bu türün en güzel örneği God of War olabilir. Hikayesi ve kurgusuyla mitolojik tanrıları yansıtır ve tek kişilik bir oyundur.

Strateji severler için Gerçek Zamanlı Strateji oyunları (RTS) türü de vardır. Bu oyunlar için genellikle eşyaların, orduların vb. envanterinizi oluşturmanız gerekir. Bir strateji oyununa benzer şekilde, RTS oyunları gerçek zamanlı olarak hareket eder ve oyuncular sırayla oynayamazlar, böylece aynı anda beraber oynayabilirsiniz demektir. Yapacağınız hamleleri size verilen süre zarfında planlayıp birimlerinize verdiğiniz emirlerin ardından harekete geçip sıranın rakibe geçtiği oyunlardır. Bunların en ünlüleri şüphesiz ki Civilization ve Total War serileridir.

Oyun türlerini sıralamaya devam edersek; Puzzle, bu oyunlar zor bulmacaları çözmek isteyenlere hitap ediyor. Yeni başlayandan uzmana birçok seviye vardır ve oyunlar genellikle renkli şekillere ve basit eylemlere sahiptir. Bunlar hiçbir şey yapmadan beyninizi kullanacağınız oyun türleridir. Savaş oyunları bir çok oyun türünden daha fazla ilgi topluyor. Bunun aksine Action türü hızlı oyunların tadını çıkarmak için yeterince hızlı olmanın gerektiği ve mükemmel reflekslere sahip olmanızın yararlı olacağı oyunlardır. Düşmanlarla savaşarak tüm zorlukları görmek ve kendinizi temsil etmek ve eyleme atlamak için seçtiğiniz bir karakter kullanmalısınız. Stealth Shooter gibi, düşmanlarınızı yenmek için gizlilik kullandığınız savaş oyunları veya casus tabanlı oyunlar olma eğiliminde oyunları da tercih edebilirsiniz. Combat da Action'a benzerdir. Yakın ve kişisel olarak rakiplerle birebir savaşın. İyi reflekslere ve her türlü dövüş hareketine yönelik kontrolleri kullanma yeteneğine ihtiyacınız vardır. Mortal Combat mücadele içeren oyun türüne örnek gösterilebilir. Oyun türleri arasında büyük rağbet gören Birinci Kişi Atıcılar (FPS) türünde oyunun kahramanı sensin ve oyun gözlerinle gözüküyor gerçekten sen tarafından yapılıyor hissi vermekte oldukça iyidir. Bu oyunlara gerçekten girmelisiniz. Tek çöküş, oyunda nasıl göründüğünüzü görememenizdir, çünkü her şeyi kendi gözlerinizle görüyorsunuz. Call of Duty ve Battlefield bu türü temsil eden oyunlardır. Bu türlerin biraz dışında kalan spor oyunları; beyzbol, basketbol, futbol ve daha fazlası gibi gerçek dünya sporları da bilgisayarlar da oynanabilir. Çeşitli beceri seviyelerinde çalışırken, oyununuz gerçek profesyonel sporcuları taklit etmeyi ve nasıl hareket etmeyi öğrenmeyi gerektirecektir. En popüler spor oyunları genellikle belirli popüler spor etkinliklerine dayanır. İşte gençler arasında tercih edilen bir tür daha “Rol Oynama (RPG)”, Eğer fanteziyi seviyorsan, rol oynama oyunlarını seveceksin. Ana karakterin bir kısmını harekete geçirin, kahraman olun, vs. oyunun hikaye çizgileriyle birlikte gelen kararları verin. Bu oyunların çoğunu anlatan kılavuzları da oyunun içinde vardır. Korku tutkunu insanlar da unutulmadı. Survival Horror, korku temalı oyunların türdür. Bu türe örnek olabilecek oyunlar; Resident Evil, Outlast ve Dead by Daylight. Fakat son bahsedilen oyun korku temasını çok yansıtamamakla birlikte daha çok survival, hayatta kalma oyunu, temasını ele alır.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.