Birçok model ve özellik arasından size en uygun TV'yi seçmekte zorlanıyor musunuz?
Hadi birlikte mükemmel TV'nizi seçmek için adımları takip edelim!
Tv Mockup
Televizyonunuzda ne görmekten keyif alıyorsunuz?
Sinema salonundaymış gibi film izlemek, stadyumdaymışçasına spor içerikleri takip etmek, heyecanlı oyunlar oynamak ya da ruhunuzu iyi hissettirecek müzikleri dinlemek olabilir. Yeni televizyonunuzda hangisi sizin için öncelikliyse bu deneyiminizi en üst düzeye çıkaracak televizyonunuzu bulun.
Sinema
Sinema
Çözünürlük, kontrast, renk, ambilight, smart, ses özellikleri ön plandadır.
Sinema
Gaming
Ekran yenileme hızı, çözünürlük, bağlantı özellikleri (HDMI) ön plandadır.
Sinema
Spor
Çözünürlük, kontrast, renk, ambilight, smart, ses özellikleri ön plandadır.
Sinema
Müzik
TV mevcut ses sistemi, bağlanacak ses sistemi için bağlantı özellikleri HDMI, Bluetooth vb.ön plandadır.
TV-table
32’’
37’’
42’’
46’’
50’’
55’’
60’’
65’’
70’’
75’’
85’’
98’’
TVTVTVTVTVTVTVTVTVTVTVTV
Önerilen Boyut
İzleme mesafesini hesaplamak için yalnızca TV’nizin boyutunu bilmeniz yeterli
TV seçimlerinde kararınızı vermenize yardımcı en belirleyici özellik elbette televizyon ekran boyutları oluyor. Ekranın köşegen uzunluğu TV’nin boyutunu ifade eder. TV boyutu seçiminizi, televizyonu kullanmayı planladığınız odanın büyüklüğüne göre yapmanız mümkün.
İzlemek için önerilen mesafeyi nasıl hesaplarsınız?
İzleme mesafesini hesaplamak için yalnızca TV’nizin boyutunu bilmeniz yeterli. Ekran boyutu TV'nin sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar olan uzunluğun inç ve santimetre değerine karşılık gelen santimetre değeri ekran boyutunu 2 Teknosa | Şirket İçi | Internal gösterir. Uygun olan mesafeyi hesaplamak için ekran boyutunu 1,2 ile çarpın. Önerilen izleme mesafelerini gösterdiğimiz tabloyu inceleyin, doğru TV boyutunu bulun.
Örneğin ekran boyutu 55" ise bu boyut 140 Ekran'a denk gelmektedir, 140 cm ile 1.2'yi çarparsak yaklaşık 1.7 m'lik bir mesafe bulmuş oluruz. Yani 55" bir TV için ideal izleme mesafesi 1.7 m'dir.
LED
Led TV, daha ince, daha hafif ve enerji tüketimi LCD’ye göre daha az olan bir teknolojidir.
LED teknolojisi öncesinde hayatımızda olan LCD teknolojisi, panelde kullanılan kabin içi materyaller sebebi ile hem kalın hem de hissedilir ölçüde ağırdı. Değişen tüketici ihtiyaçları ve gelişen teknoloji ile beraber LCD paneller yenilenme yönünde zorlanmış ve panel aynı kalsa da (IPS ya da VA) arka ışık aydınlatma şekli olan FLORESAN ampüller yerine LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot) olarak adlandırılan yüksek ışık değerli fakat düşük enerji maliyetli diyot teknolojisi kullanılmış ve böylece LED Televizyonlar hayatımıza girmiştir.
led
OLED
LED teknolojisine göre çok daha küçük, hafif, esnek ve incedir. En dikkat çeken özelliği ise koyu renkleri yansıtırken az enerji tüketiyor oluşudur.
Organic Light Emitting Diode teriminin kısaltması olan OLED teknolojisinde ön camın arkasında organik bir karbon film bulunur. İçinden akım geçtiği zaman bu karbon film ışık yayar, yani görüntü oluşur. OLED paneller kendi ışıklarını yayarken, LED ekranlar bir dış ışık kaynağına ihtiyaç duyuyor.
oled
QNED
QNED Mini LED, sahip olduğu yaklaşık 30.000 Mini LED ile parlak ve yüksek kaliteli bir görüntü üretir, 2.500'e yakın benzersiz karartma bölgesi sayesinde en karanlık sahnelerde bile daha az ışık halkası etkisi ile çarpıcı siyahlar sunar.
Quantum Dot, NanoCell ve Mini LED'ler. QNED Mini LED, Mini LED'leri Quantum Dot ve NanoCell teknolojileriyle yenilikçi, endüstri lideri bir ekranda bir araya getirerek yeni bir LCD çağını müjdeliyor. Bu teknolojilerin bir araya gelmesi, daha koyu siyahlar ve daha canlı renklerle yüksek bir görüntü kalitesi sunar. Yalnızca ekranı değil, görüntüleme deneyiminizi de üst düzeye taşıyor.
qned
MiniLED
Mini LED, maksimum parlaklık ve netlik gibi avantajlara sahip.
En temel tanımıyla yeni bir arka aydınlatma teknolojisi. Adından da anlaşılacağı gibi Mini LED, LCD ekranlara arka ışık sağlayan küçük LED modülleri kullanır. LCD panelleri oluşturan pikseller, OLED'in tersine, kendi kendilerini aydınlatamaz. Gerekli parlaklık ve rengi vermek için arkalarından aydınlatılmaları gerekir. Bu ekstra arka aydınlatma katmanı nedeniyle, bir LCD ekrandaki pikseller hiçbir zaman tamamen kapatılamaz. Bu yüzden kontrast oranı ve siyah seviyesini görüntüleme açısından LED TV'ler OLED TV'lerin gerisinde kalır. Mini LED, işte bu sorunu çözmek için geliştirilmiş bir LCD teknolojisi. Başka bir deyişle, LCD ekranların OLED ekranlar karşısında güçlü durabilmek için son şansları. Amaç, LCD ekranları daha etkin ve verimli bir şekilde aydınlatmak.
miniled
QLED
QLED hem kullandığı LED arka aydınlatma hem de yeni kuantum noktalarının kendi ışığıyla yüksek parlaklık sunabiliyor.
QLED TV, Quantum dot teknolojisiyle tasarlanmış bir TV teknolojisidir ve QLED TV'leri geleneksel TV'lerden ayıran şey bu Quantum dot malzemedir. QLED TV’lerde Tizen işletim sistemi kullanılır. QLED teknolojisinin temelini oluşturan yeni kuantum noktalarının çekirdekleri ve dış kabukları çok özel bir metal alaşımla üretilmiştir. Bu yeni kuantum noktaları TV'ye güç verildiğinde kendi ışığını yayabilecek şekilde çalışır. Bu yöntemin iki avantajı var. İlki, LED aydınlatmaya ek olarak kendi ışıklarını da yayan kuantum noktaları sayesinde daha parlak görüntü elde edilebiliyor. İkincisi ise noktaların her birinin ekrandaki görüntüye göre tek tek kapanabilmesiyle daha derin siyahlar elde edilebilir.
qled
Ekran kalitesi Tablosu
4 ekran kalitesinin özelliklerinin karşılaştırıldığı tablodan ihtiyacına uygun modeli seçebilirsin.
8K
8K, 8000 piksel yatay çözünürlüğe sahiptir.
8K TV, ekranında yatay olarak 7680 ve dikey olarak 4320 piksel bulunan ve toplamda yaklaşık 33 milyon piksele sahip bir TV’dir. 8K ifadesindeki “K” harfi Kilo yani 1000 anlamına gelir, bu da yakın zaman piyasaya sürülen UHD TV’ler arasında bu TV’nin, en yüksek çözünürlük değeri olan yaklaşık 8000 piksel yatay çözünürlüğe sahip olduğunu ifade eder. Daha yüksek çözünürlük, ekranı oluşturan piksel sayısının daha fazla olduğu anlamına gelir. 8K TV’lerde maksimum verim alabilmek için izlediğiniz içeriklerin de 8K çözünürlükte olması gerekmektedir. 8K içerik olmadan kullanılan bir 8K TV en fazla 4K çözünürlük sunar. Dolayısıyla bu teknolojiye sahip tv’leri almadan önce izleyeceğiniz yayınların 8K içeriğe sahip olup olmadığını değerlendirmenizde fayda var.
8k
4K UHD
Full HD çözünürlüğe göre 4 kat daha fazla piksele sahiptir.
4K TV’ler, geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV’lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV’lerde açıkça fark edilebilir.
4kuhd
Full HD
Full HD, en yaygın ve kolay izlenen çözünürlüktür.
Full HD olarak isimlendirilen dijital çözünürlük formatı aynı zamanda 1080p olarak da bilinir. Ortalama 2 milyon piksel içeren 1080p Full HD çözünürlük formatında bir yayını artık neredeyse tüm televizyonlarda, bilgisayarlarda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve daha pek çok cihazda kolayca izlemek mümkündür.
fullhd
HD
Küçük inç TV'ler için uygundur.
Genellikle görece küçük televizyonlarda kullanılan HD teknolojisi 720p olarak anılan 1280 × 720 çözünürlüğündeki HD kalitesi, yaklaşık 900 bin piksel bir görüntü sunar.
hd
TV tasarımı neden önemlidir?
TV tasarımı, iç mekanınızı kişiselleştirerek evinizin atmosferini şekillendirir ve yaşam tarzınıza uygun estetik bir dokunuş sunar.
frametv
Frame TV
Kişiselleştirilebilir çerçeve, iç mekanınızı öne çıkaran değiştirilebilir çerçevelerle mekanınıza uyum sağlar. Işık yansımalarını önemli ölçüde azaltan Mat Ekran ile ekrandaki görüntüyü net bir şekilde görerek güzel eserlerin keyfini çıkarın. Sanat eserlerinizdeki renkleri, gölgeleri ve renk tonlarını en az bir sergideki kadar gerçekçi bir şekilde görün. Quantum Dot teknolojisi, resimlerinize hayat vermek için ışığı bir milyarın üzerinde renge dönüştürür.
seriftv
Serif TV
Yaşam tarzınıza kusursuz uyum sağlayan Serif, evinizin tarzına uygun şekilde optimize edilmiş bir tarz ifadesidir. Çıkarılabilir standa sahip olan Serif, ister ayaklar olmadan bir raf veya masa üstüne, isterse de standıyla istenilen yere yerleştirilir. Samsung’un özel Quantum Dot teknolojisini Serif’te de kullanılarak, gerçek renkleri Samsung QLED ile aynı %100 renk hacminde görülmesi sağlanmıştır.
ambilighttv
Ambilight TV
Ambilight teknolojisi bulunan televizyonlar ekrandaki görüntünün dış ışıklarla duvara yansıtılmasıyla göze hoş görünen bir görsellik oluştururlar. Televizyon izlerken oldukça estetik ve etkileyici bir deneyim oluşur. Ambilight teknolojisinde televizyonun arkasında bulunan LED ışıklar ekranla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ekranın kenarlarında hangi renk varsa o bölgedeki ışıklar aynı renkte yanıyor.
Mükemmel ses deneyimi için sound barlarımıza da göz atın
TV’nizi ses performansında daha akıllı yeniliklere sahip bir TV ile evde izleme deneyiminizi üst noktaya taşıyın.
dolby-atmos
Dolby Atmos
Digital Surround'dan daha ileride çok kanallı ve gerçek donanımlı ses atmosferi algısı yaratan bir sistemdir. Günümüz televizyonlarından sadece OLED modellerinin bazılarında Dolby Atmos teknolojisi mevcuttur. Dünyada sayılı sinema salonlarında bulunan, ekranda görünen görüntüdeki herhangi bir objenin çıkardığı ses yönüne doğru orantılı ses üreten teknoloji artik sinemada duyduğumuz efektleri evimizdeki televizyonlara da taşımayı başarmıştır.
dts
Digital Surround
Bir aygıttan çıkan sesin birden fazla hoparlör sayısı sayesinde bir çok yönde algı hissi oluşturması için kullanılan yazılım ile desteklenmiş sanal ses formudur. 2+1 ch ya da 5.1 surround ses sistemleri buna örnek verilebilir.
thx
THX
THX, sinema salonlarının akustik performansını arttırmaya yarayan bir ses düzenleme yöntemidir. Hoparlörler arasındaki akustik ses ve bas-tiz olarak ton farkını ortadan kaldırarak çok daha temiz bir ses deneyimi yaşatır.
Ekran Yenileme Hızı
Ekran yenileme hızının neden önemli olduğunu inceleyelim!
Daha Akıcı Görüntüleme
Yüksek yenileme hızı, hareket eden görüntünün daha akıcı ve net olmasını sağlar.
Yüksek Çözünürlük
Düşük yenileme hızında, hareket eden görüntü peş peşe yansımalar oluşturarak bulanıklaşmaya neden olabilir.
Yüksek Frekans
Standart olarak 60 Hz kullanılsa da, son teknoloji tv’lerde 100-120 Hz yenileme hızı tercih edilmeye başlanmıştır.
Yüksek Gaming Performansı
Bu özellik, çok hızlı hareket görüntülemeleri için önemlidir. Bu nedenle, gaming ve spor ilgi alanı için öncelikli tercih edilebilir.
İşletim Sistemi
Hangi işletim sistemi size daha uygun. Hadi bulalım!
tv-webos
LG Smart TV’nin gelişmiş özelliklerinin ve bağlı cihazların renkli bir arayüzü aracılığıyla kontrol edilmesine olanak sağlayan bir işletim sistemidir. TV kanalları, uydu anteni, web siteleri, video akışı, harici sürücülerden veya oyun konsollarından çeşitli içerikleri izleme modlarını kolayca seçmeye olanak tanır. Üstelik tüm bunları, ana menüye dönmeye gerek kalmadan kolay bir şekilde yapmanızı sağlar.
tv-google
Google TV, kullanıcıların Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, YouTube, Apple TV, HBO Max ve daha fazlası dahil olmak üzere en sevdikleri içeriğe erişmesine olanak tanıyan, akıllı telefonlar, TV’ler gibi Android cihazlarda ve Google Chromecast’teki en yeni cihazlar ile bağlantı kurarak çalışabilen bir kullanıcı arayüzüdür.
tv-android
Android TV'lerde tıpkı akıllı telefonlar gibi Google Play üzerinden uygulama indirebilir, oyunları oyun konsolu veya fare ve klavye yardımıyla oynayabilirsiniz. Ayrıca kurulumu kolay, anlaşılır ve basit olup her yaştan kişilerin kolayca çözebileceği bir sistemi vardır. Çoğu Android TV'de kayıt özelliği de bulunmaktadır.
tv-tizen
Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Samsung tarafından geliştirilen ve akıllı TV'ler kullanılan Tizen işletim sistemiyle kullanıcılar tüm içeriğe tek bir sayfadan hızlı erişimini sağlar.
Bağlantı Özellikleri
HDMI
HDMI, ses ve görüntü verilerini sıkıştırılmadan dijital olarak aktarmak için geliştirilmiş bir arabirimdir. HDMI 1.4’te, 4K hızı saniyede 24 kare ile sınırlıdır, ancak HDMI 2.0, saniyede 50 ve 60 kare hızında 4K videoyu ödün vermeden ulaştırabilir.
Bluetooth
Laptop, telefon, hoparlör vs aksesuarların kablosuz bir şekilde televizyona bağlanarak kullanılmasını sağlar. Sorunsuz bluetooth bağlantısı sağlayabilmek için, hem televizyonda hem aksesuarlarda bu özelliğin olması gerekmektedir.
Port Sayısı
HDMI bağlantısının kullanılabileceği kaç adet girişin olduğu bilgisidir. Televizyon ile kullanılacak olan soundbar, konsol vs aksesuarların bağlantısı için dikkate alınması gereklidir.
TV seçimlerinde kararınızı vermenize yardımcı en belirleyici özellik elbette televizyon ekran boyutları oluyor. Ekranın köşegen uzunluğu TV’nin boyutunu ifade eder. TV boyutu seçiminizi, televizyonu kullanmayı planladığınız odanın büyüklüğüne göre yapmanız mümkün.
İzlemek için önerilen mesafeyi nasıl hesaplarsınız?
İzleme mesafesini hesaplamak için yalnızca TV’nizin boyutunu bilmeniz yeterli. Ekran boyutu TV'nin sol üst köşesinden sağ alt köşesine kadar olan uzunluğun inç ve santimetre değerine karşılık gelen santimetre değeri ekran boyutunu 2 Teknosa | Şirket İçi | Internal gösterir. Uygun olan mesafeyi hesaplamak için ekran boyutunu 1,2 ile çarpın. Önerilen izleme mesafelerini gösterdiğimiz tabloyu inceleyin, doğru TV boyutunu bulun.
Örneğin ekran boyutu 55" ise bu boyut 140 Ekran'a denk gelmektedir, 140 cm ile 1.2'yi çarparsak yaklaşık 1.7 m'lik bir mesafe bulmuş oluruz. Yani 55" bir TV için ideal izleme mesafesi 1.7 m'dir.
Önerilen Boyut
İzleme mesafesini hesaplamak için yalnızca TV’nizin boyutunu bilmeniz yeterli
TV-table
32’’
37’’
42’’
46’’
50’’
55’’
60’’
65’’
70’’
75’’
85’’
98’’
TVTVTVTVTVTVTVTVTVTVTVTV
LED
Led TV, daha ince, daha hafif ve enerji tüketimi LCD’ye göre daha az olan bir teknolojidir.
LED teknolojisi öncesinde hayatımızda olan LCD teknolojisi, panelde kullanılan kabin içi materyaller sebebi ile hem kalın hem de hissedilir ölçüde ağırdı. Değişen tüketici ihtiyaçları ve gelişen teknoloji ile beraber LCD paneller yenilenme yönünde zorlanmış ve panel aynı kalsa da (IPS ya da VA) arka ışık aydınlatma şekli olan FLORESAN ampüller yerine LED (Light Emitting Diode, Işık Yayan Diyot) olarak adlandırılan yüksek ışık değerli fakat düşük enerji maliyetli diyot teknolojisi kullanılmış ve böylece LED Televizyonlar hayatımıza girmiştir.
led
oled
OLED
LED teknolojisine göre çok daha küçük, hafif, esnek ve incedir. En dikkat çeken özelliği ise koyu renkleri yansıtırken az enerji tüketiyor oluşudur.
Organic Light Emitting Diode teriminin kısaltması olan OLED teknolojisinde ön camın arkasında organik bir karbon film bulunur. İçinden akım geçtiği zaman bu karbon film ışık yayar, yani görüntü oluşur. OLED paneller kendi ışıklarını yayarken, LED ekranlar bir dış ışık kaynağına ihtiyaç duyuyor.
QNED
QNED Mini LED, sahip olduğu yaklaşık 30.000 Mini LED ile parlak ve yüksek kaliteli bir görüntü üretir, 2.500'e yakın benzersiz karartma bölgesi sayesinde en karanlık sahnelerde bile daha az ışık halkası etkisi ile çarpıcı siyahlar sunar.
Quantum Dot, NanoCell ve Mini LED'ler. QNED Mini LED, Mini LED'leri Quantum Dot ve NanoCell teknolojileriyle yenilikçi, endüstri lideri bir ekranda bir araya getirerek yeni bir LCD çağını müjdeliyor. Bu teknolojilerin bir araya gelmesi, daha koyu siyahlar ve daha canlı renklerle yüksek bir görüntü kalitesi sunar. Yalnızca ekranı değil, görüntüleme deneyiminizi de üst düzeye taşıyor.
qned
miniled
MiniLED
Mini LED, maksimum parlaklık ve netlik gibi avantajlara sahip.
En temel tanımıyla yeni bir arka aydınlatma teknolojisi. Adından da anlaşılacağı gibi Mini LED, LCD ekranlara arka ışık sağlayan küçük LED modülleri kullanır. LCD panelleri oluşturan pikseller, OLED'in tersine, kendi kendilerini aydınlatamaz. Gerekli parlaklık ve rengi vermek için arkalarından aydınlatılmaları gerekir. Bu ekstra arka aydınlatma katmanı nedeniyle, bir LCD ekrandaki pikseller hiçbir zaman tamamen kapatılamaz. Bu yüzden kontrast oranı ve siyah seviyesini görüntüleme açısından LED TV'ler OLED TV'lerin gerisinde kalır. Mini LED, işte bu sorunu çözmek için geliştirilmiş bir LCD teknolojisi. Başka bir deyişle, LCD ekranların OLED ekranlar karşısında güçlü durabilmek için son şansları. Amaç, LCD ekranları daha etkin ve verimli bir şekilde aydınlatmak.
QLED
QLED hem kullandığı LED arka aydınlatma hem de yeni kuantum noktalarının kendi ışığıyla yüksek parlaklık sunabiliyor.
QLED TV, Quantum dot teknolojisiyle tasarlanmış bir TV teknolojisidir ve QLED TV'leri geleneksel TV'lerden ayıran şey bu Quantum dot malzemedir. QLED TV’lerde Tizen işletim sistemi kullanılır. QLED teknolojisinin temelini oluşturan yeni kuantum noktalarının çekirdekleri ve dış kabukları çok özel bir metal alaşımla üretilmiştir. Bu yeni kuantum noktaları TV'ye güç verildiğinde kendi ışığını yayabilecek şekilde çalışır. Bu yöntemin iki avantajı var. İlki, LED aydınlatmaya ek olarak kendi ışıklarını da yayan kuantum noktaları sayesinde daha parlak görüntü elde edilebiliyor. İkincisi ise noktaların her birinin ekrandaki görüntüye göre tek tek kapanabilmesiyle daha derin siyahlar elde edilebilir.
qled
qled
8K
8K, 8000 piksel yatay çözünürlüğe sahiptir.
8K TV, ekranında yatay olarak 7680 ve dikey olarak 4320 piksel bulunan ve toplamda yaklaşık 33 milyon piksele sahip bir TV’dir. 8K ifadesindeki “K” harfi Kilo yani 1000 anlamına gelir, bu da yakın zaman piyasaya sürülen UHD TV’ler arasında bu TV’nin, en yüksek çözünürlük değeri olan yaklaşık 8000 piksel yatay çözünürlüğe sahip olduğunu ifade eder. Daha yüksek çözünürlük, ekranı oluşturan piksel sayısının daha fazla olduğu anlamına gelir. 8K TV’lerde maksimum verim alabilmek için izlediğiniz içeriklerin de 8K çözünürlükte olması gerekmektedir. 8K içerik olmadan kullanılan bir 8K TV en fazla 4K çözünürlük sunar. Dolayısıyla bu teknolojiye sahip tv’leri almadan önce izleyeceğiniz yayınların 8K içeriğe sahip olup olmadığını değerlendirmenizde fayda var.
8k
4kuhd
4K UHD
Full HD çözünürlüğe göre 4 kat daha fazla piksele sahiptir.
4K TV’ler, geleneksel Full HD (1920 x 1080) TV’lere kıyasla dört kat daha fazla piksele sahiptir. Aynı boyuttaki TV ekranlarında dahi 4K TV görüntü kalitesi, daha büyük piksel yoğunluğu sayesinde daha keskin ve ayrıntılıdır. Bu fark, özellikle büyük ekranlı TV’lerde açıkça fark edilebilir.
Full HD
Full HD, en yaygın ve kolay izlenen çözünürlüktür.
Full HD olarak isimlendirilen dijital çözünürlük formatı aynı zamanda 1080p olarak da bilinir. Ortalama 2 milyon piksel içeren 1080p Full HD çözünürlük formatında bir yayını artık neredeyse tüm televizyonlarda, bilgisayarlarda, tabletlerde, akıllı telefonlarda ve daha pek çok cihazda kolayca izlemek mümkündür.
fullhd
hd
HD
Küçük inç TV'ler için uygundur.
Genellikle görece küçük televizyonlarda kullanılan HD teknolojisi 720p olarak anılan 1280 × 720 çözünürlüğündeki HD kalitesi, yaklaşık 900 bin piksel bir görüntü sunar.
TV tasarımı neden önemlidir?
TV tasarımı, iç mekanınızı kişiselleştirerek evinizin atmosferini şekillendirir ve yaşam tarzınıza uygun estetik bir dokunuş sunar.
frametv
Frame TV
Kişiselleştirilebilir çerçeve, iç mekanınızı öne çıkaran değiştirilebilir çerçevelerle mekanınıza uyum sağlar. Işık yansımalarını önemli ölçüde azaltan Mat Ekran ile ekrandaki görüntüyü net bir şekilde görerek güzel eserlerin keyfini çıkarın. Sanat eserlerinizdeki renkleri, gölgeleri ve renk tonlarını en az bir sergideki kadar gerçekçi bir şekilde görün. Quantum Dot teknolojisi, resimlerinize hayat vermek için ışığı bir milyarın üzerinde renge dönüştürür.
seriftv
Serif TV
Yaşam tarzınıza kusursuz uyum sağlayan Serif, evinizin tarzına uygun şekilde optimize edilmiş bir tarz ifadesidir. Çıkarılabilir standa sahip olan Serif, ister ayaklar olmadan bir raf veya masa üstüne, isterse de standıyla istenilen yere yerleştirilir. Samsung’un özel Quantum Dot teknolojisini Serif’te de kullanılarak, gerçek renkleri Samsung QLED ile aynı %100 renk hacminde görülmesi sağlanmıştır.
ambilighttv
Ambilight TV
Ambilight teknolojisi bulunan televizyonlar ekrandaki görüntünün dış ışıklarla duvara yansıtılmasıyla göze hoş görünen bir görsellik oluştururlar. Televizyon izlerken oldukça estetik ve etkileyici bir deneyim oluşur. Ambilight teknolojisinde televizyonun arkasında bulunan LED ışıklar ekranla uyumlu bir şekilde çalışıyor. Ekranın kenarlarında hangi renk varsa o bölgedeki ışıklar aynı renkte yanıyor.
Mükemmel ses deneyimi için sound barlarımıza da göz atın
TV’nizi ses performansında daha akıllı yeniliklere sahip bir TV ile evde izleme deneyiminizi üst noktaya taşıyın.
dolby-atmos
Dolby Atmos
Digital Surround'dan daha ileride çok kanallı ve gerçek donanımlı ses atmosferi algısı yaratan bir sistemdir. Dünyada sayılı sinema salonlarında bulunan, ekranda görünen görüntüdeki herhangi bir objenin çıkardığı ses yönüne doğru orantılı ses üreten teknoloji artik sinemada duyduğumuz efektleri evimizdeki televizyonlara da taşımayı başarmıştır.
dts
Digital Surround
Bir aygıttan çıkan sesin birden fazla hoparlör sayısı sayesinde bir çok yönde algı hissi oluşturması için kullanılan yazılım ile desteklenmiş sanal ses formudur. 2+1 ch ya da 5.1 surround ses sistemleri buna örnek verilebilir.
thx
THX
THX, sinema salonlarının akustik performansını arttırmaya yarayan bir ses düzenleme yöntemidir. Hoparlörler arasındaki akustik ses ve bas-tiz olarak ton farkını ortadan kaldırarak çok daha temiz bir ses deneyimi yaşatır.
Ekran Yenileme Hızı
Ekran yenileme hızının neden önemli olduğunu inceleyelim!
Daha Akıcı Görüntüleme
Yüksek yenileme hızı, hareket eden görüntünün daha akıcı ve net olmasını sağlar.
Yüksek Çözünürlük
Düşük yenileme hızında, hareket eden görüntü peş peşe yansımalar oluşturarak bulanıklaşmaya neden olabilir.
Yüksek Frekans
Standart olarak 60 Hz kullanılsa da, son teknoloji tv’lerde 100-120 Hz yenileme hızı tercih edilmeye başlanmıştır.
Yüksek Gaming Performansı
Bu özellik, çok hızlı hareket görüntülemeleri için önemlidir. Bu nedenle, gaming ve spor ilgi alanı için öncelikli tercih edilebilir.
İşletim Sistemi
Hangi işletim sistemi size daha uygun. Hadi bulalım!
tv-webos
LG Smart TV’nin gelişmiş özelliklerinin ve bağlı cihazların renkli bir arayüzü aracılığıyla kontrol edilmesine olanak sağlayan bir işletim sistemidir. TV kanalları, uydu anteni, web siteleri, video akışı, harici sürücülerden veya oyun konsollarından çeşitli içerikleri izleme modlarını kolayca seçmeye olanak tanır. Üstelik tüm bunları, ana menüye dönmeye gerek kalmadan kolay bir şekilde yapmanızı sağlar.
tv-google
Google TV, kullanıcıların Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, YouTube, Apple TV, HBO Max ve daha fazlası dahil olmak üzere en sevdikleri içeriğe erişmesine olanak tanıyan, akıllı telefonlar, TV’ler gibi Android cihazlarda ve Google Chromecast’teki en yeni cihazlar ile bağlantı kurarak çalışabilen bir kullanıcı arayüzüdür.
tv-android
Android TV'lerde tıpkı akıllı telefonlar gibi Google Play üzerinden uygulama indirebilir, oyunları oyun konsolu veya fare ve klavye yardımıyla oynayabilirsiniz. Ayrıca kurulumu kolay, anlaşılır ve basit olup her yaştan kişilerin kolayca çözebileceği bir sistemi vardır. Çoğu Android TV'de kayıt özelliği de bulunmaktadır.
tv-tizen
Tizen; akıllı telefonlar, tabletler, araç içi bilgi sistemleri ve akıllı TV'ler için geliştirilen, açık kaynak kodlu, Linux tabanlı bir işletim sistemidir. Samsung tarafından geliştirilen ve akıllı TV'ler kullanılan Tizen işletim sistemiyle kullanıcılar tüm içeriğe tek bir sayfadan hızlı erişimini sağlar.
Bağlantı Özellikleri
HDMI
HDMI, ses ve görüntü verilerini sıkıştırılmadan dijital olarak aktarmak için geliştirilmiş bir arabirimdir. HDMI 1.4’te, 4K hızı saniyede 24 kare ile sınırlıdır, ancak HDMI 2.0, saniyede 50 ve 60 kare hızında 4K videoyu ödün vermeden ulaştırabilir.
Bluetooth
Laptop, telefon, hoparlör vs aksesuarların kablosuz bir şekilde televizyona bağlanarak kullanılmasını sağlar. Sorunsuz bluetooth bağlantısı sağlayabilmek için, hem televizyonda hem aksesuarlarda bu özelliğin olması gerekmektedir.
Port Sayısı
HDMI bağlantısının kullanılabileceği kaç adet girişin olduğu bilgisidir. Televizyon ile kullanılacak olan soundbar, konsol vs aksesuarların bağlantısı için dikkate alınması gereklidir.
Ekran Kalitesi Tablosu
ekran kalitesi tablosu