POS Fiyatları ve Modelleri

5 Sonuç
Sıralama
Filtreler
  • Çok Satanlar
    Ingenico Move 5000F Mobil POS Yazar Kasa

    Ingenico Move 5000F Mobil POS Yazar Kasa

    9.500 TL
    9.199 TL
  • Profilo S900 ECR Yazarkasa Pos Ci̇hazı

    Profilo S900 ECR Yazarkasa Pos Ci̇hazı

    %14
    6.999 TL
    5.999 TL
  • inPOS M530 4G Temassız ve QR Özellikli Yazar Kasa POS

    inPOS M530 4G Temassız ve QR Özellikli Yazar Kasa POS

    4.999 TL
  • Beko ZLR000 300 TR Pos Yazar Kasa

    Beko ZLR000 300 TR Pos Yazar Kasa

    9.799 TL
  • Trax Beko Uyumlu Yazar Kasa Pos Para Çekmecesi

    Trax Beko Uyumlu Yazar Kasa Pos Para Çekmecesi

    999 TL
    998 TL

Yazar kasa pos cihazı, hemen hemen tüm alışverişlerde ödeme yaparken kullanılan, iş yerleri ve banka arasında bağlantının kurulmasına yarayan bir alettir. Bilgisayar veri tabanlı bu cihazlar kısa bir ifade ile satış noktaları anlamına gelir. POS cihazları, bankalardan alınan ve alışveriş yapmaya yarayan kart ürünlerini kullanmak için tasarlanır. Bu cihazların tüm işletmelerde kullanılması zorunludur. İşletmeler bu cihaz sayesinde günlük satış işlemlemlerini, ödeme detaylarını ve gün sonu raporlarını rahatlıkla görüntüleyerek takip edebilirler. Müşteri açısından da kolaylık sağlayan cihaz sayesinde, pratik bir şekilde ödeme yapılabilir ve işlem bilgilerinin olduğu slip kullanıcıya sunulur.

Pos Cihazı Nedir?

Teknolojinin hızla gelişmesi sayesinde, alışverişlerde nakit para kullanımı azalmış, elektronik ödeme şekli olan pos makinesi ile ödeme yapma işlemi yaygın bir hale gelmiştir. Hızlı ve pratik bir ödeme aracı olan pos cihazlarının başka işlevleri de bulunur. Makineye takılan kartın geçerli ya da sahte olup olmadığını kontrol ettiği gibi, hesapların müsait olup olmadığını da anlamaya yardımcı olur. Kullanıcının hesapları müsait ise ödeme gerçekleşir, eğer müsait değilse bankadan bakiye reddi cevabı alınır. Her iki durumda da pos cihazından işlem detaylarının görüldüğü bir kağıt müşteriye verilir. Pos cihazları paket servisi sağlayan işletmelere de büyük bir kolaylık sağlar. Kapıda kartla ödeme alternatifi sunduğu için müşteriler tarafından tercih sebebi olur.

Pos Cihazı Nasıl Kullanılır?

Pos cihazı sayesinde pek çok işlem yapılabilir; satış, taksitli satış, satış iptali, gün sonu işlemleri gibi. Klasik ve daha eski model pos cihazları, kartın makinenin üzerinde belli bir yere takılıp işlem yapılması sayesinde kullanılırken, teknolojinin gelişmesi sonucu bu cihazlarda da pek çok güncelleme meydana gelmiştir. Bu güncellemeler sayesinde temassız şekilde işlem yapılan pos cihazları hizmete sunulur. Temassız ödeme işlemi zaman tasarrufu sağlar ve birçok müşterinin kısa zamanda ödeme yapmasına olanak tanır. Temaslı yapılan işlemlerde ise müşterinin cihazın üzerine şifre girmesi gerekir. Temaslı ya da temassız işlemlerin her ikisinde de müşteriye slip şeklinde ödeme bilgisi içeren kağıt verilir.

Pos Cihazı Özellikleri Nelerdir?

Pos cihazları marka, model ve kullanım alanlarına göre farklı özellikler içerir. Ödeme kolaylığı sağlayan bu cihazların özellikleri şöyle sıralanabilir:

  • Pos cihazları bilgisayar veri tabanlı oldukları için işletme ve banka arasında kolay bir şekilde bağlantı kurabilir.
  • Ürünü satın alma, taksit yapma ya da vazgeçilen bir alışverişi iptal etme gibi işlemler kolaylıkla yapılabilir.
  • Pos cihazlarında kullanılan pos ruloları sayesinde, müşteriye gerçekleşen işlem ile ilgili bilgi içeren kağıt verilir.
  • Temassız ödeme seçeneği olan pos cihazları belli bir limit dahilinde kullanılabilir. Bu limit kişilerin banka kartlarına göre değişiklik gösterebilir.
  • Pos makinelerinin tuşlu ve dokunmatik olmak üzere çeşitleri bulunur.
  • İşletmelerin günlük Z raporu ile aylık ya da yıllık satış raporlarını almalarına olanak sunar.
  • Pos cihazları vergi dairesine kayıtlı oldukları ve denetimleri yapıldığı için, alışverişlerin yasal ve güvenli olmasını sağlar.
  • Vazgeçilen ya da hatalı ödeme yapılan bir alışveriş, pos cihazı kullanılarak iptal edilebilir. İptal edilen alışveriş tutarı müşterinin banka hesabına artı olarak yansıtılır.

Pos Cihazı Modelleri

Pos cihazları işletmelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çeşitli türlerde satışa sunulur. Bazı yazar kasa pos cihazları elektronik terazi işlevi görür. Hem hesap makinesi özelliği olması hem de satın alınan ürünleri tartabilmesi açısından kullanışlıdır. Özellikle büyük market ve manav gibi işletmelerde kullanım kolaylığı sağladığı için tercih edilir. Kablosuz taşınabilir çeşidi de bulunan pos cihazları daha çok restoran işletmeleri, paket servis ve saha işlemleri yapan şirketler tarafından kullanılır. Şarjlı kullanım özelliğine sahip bu cihaz, hafif yapısı sayesinde kolay bir şekilde istenilen yere taşınır. Pos cihazları dokunmatik ya da tuşlu kullanım şekilleri ile müşterilerin tercihine sunulur. Bazı modeller kredi kartları için geçerli olan puan gösterimi ve kullanımı gibi özelliklere de sahiptir. Ayrıca kullanıcıların ihtiyacı doğrultusunda pos cihazlarına, barkod okuyucu, barkod yazıcı, pc pos ve el terminali bağlanabilir. Bu sayede işlemler daha kolay ve güvenilir bir şekilde yapılabilir.

Pos Cihazı Fiyatları

Yazar kasa pos cihazı fiyatları modellerine ve sahip oldukları ilave özelliklere göre değişkenlik gösterir. Cihazın fiyatlarını etkileyen önemli etkenlerden biri sahip olduğu teknolojik üstünlüklerdir. Cihaza yüklenen yazılım, donanım ve hafıza özellikleri fiyatını doğrudan etkiler. Ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, kağıt genişliği, kağıt yazma hızı kaliteli bir pos cihazında bulunması gereken özelliklerdir. Bu özelliklere sahip olmalarına göre cihazların fiyatı değişiklik gösterebilir. Bunun yanı sıra yazar kasa ve terazi gibi artı özellikleri olan pos cihazları, sadece ödeme amaçlı kullanılan pos cihazlarından farklı fiyatlarla satışa sunulur. Pos cihazı fiyatları kampanya dönemlerinde daha uygun fiyatlar ile karşınıza çıkabilir. Birçok modelin uygun fiyatlar ile satışa sunulduğu Teknosa'yı ziyaret ederek pos cihazı çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

Pos Cihazı Nasıl Çalışır?

Kablolu pos cihazlarının kullanılabilmesi için elektrik enerjisine ihtiyaç vardır. Kablosuz ve şarjlı olan modellerin ise yine elektrik enerjisi kullanılarak şarj doluluğunun sağlanması gerekir. Pos cihazlarının çalışma prensibi kısaca şöyledir:

  • Öncelikle satın alınan ürünün fiyatının pos makinesine girilmesi gerekir.
  • Daha sonra müşterinin ödeme yapacağı kart kullanılarak makineye okutulur. Temaslı özellikte olan kartların makineye takılması gerekir, eğer temassız kart kullanılıyor ise sadece üzerine okutmak yeterli olur.
  • Kart makineye okutulduktan sonra satış şekli seçilmesi gerekir.
  • Ardından da makine tarafından işlem nüshası çıkarılır. Slip şeklinde iki nüsha şeklinde çıkan kağıdın biri müşteriye verilirken diğeri işletmede kalır.

Pos makinelerinde kullanılan pos rulosu gibi materyalleri ofis malzemesi bölümünden bulmak mümkündür. İşletmeler ve müşteriler için pratik ve güvenli alışveriş deneyimi sunan pos cihazı modellerini Teknosa'da bulabilir ve siz de işletmeniz için uygun olan cihazı seçebilirsiniz.

Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 6 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2'ye Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.