LED Monitör TV / LED Ekran Fiyatları ve Modelleri

0 Sonuç
Sıralama
Filtreler

LED, Türkçe “Işık yayan diyot” anlamına gelen İngilizce “light-emitting diode” teriminin kısaltmasıdır. “LED monitör nedir?” sorusunun yanıtı diyotlar aracılığı ile yayılan ışığı kullanarak görüntüyü yansıtan monitör olarak verilebilir. Monitör alırken, tüketici genellikle LCD ve LED arasında kararsızdır. Satın alırken LED monitör mü, LCD mi karar vermek için her ikisinin de kullanım kolaylıklarına göz atmak gerekir. LED monitörlerin karartma aralığı daha geniştir. Yaydıkları ısı çok daha azdır ve 20 Watt kadar daha az güç tüketirler. Bu da çevresel etkilerinin daha az olmasını sağlayan özelliklerinden birisidir. Dinamik kontrast oranı daha yüksektir ve uzun ömürlüdür. LED monitör fiyatları LCD'ye göre daha uygundur.

LED Monitör Markaları

Monitör TV seçerken, teknolojik özelliklerinin yanı sıra markaları da belirleyici olabilir. Daha önceden bilinen bir markanın ürünü, diğerlerinden daha önce tercih edilebilir. LED monitör TV markaları arasında tercih yaparken teknik özellikler de göz önünde bulundurulur.

LG Monitörler

LG monitörlerin tasarımlarında kullanılan estetik detaylar dikkat çeker. Geniş izleme açısında bile renk bozulması yaşanmaz. LG monitörler, gerçek renkler ve geniş ekran izleme imkanı tanıyan teknolojik özelliklere sahiptir. Parlak LED ışıklandırma görüntüleri kristal berraklığında sunar. LG süper enerji tasarrufu teknolojisi ile üretilmiş monitörler, LED arka ışık etkisinin yanında, geleneksel LED'lere göre enerji sarfiyatını %25 ile 30 oranında düşürür.

Philips Monitörler

Philips monitörlerde, çıktı rengine en yakın renkleri gösteren ekran özellikleri bulunur. Philips monitor TV ekran kaydırma yapmadan birçok bilginin aynı anda görülebildiği geniş ekran sistemine sahiptir. Philips markası ürünleri Energy Star etiketli ürünlerdir ve bekleme durumundayken 1 Watt'tan daha az enerji harcarlar. Tehlikeli maddelerin kısıtlanması standartlarına (RoHS) uygun üretilen monitörler, bakış açısına göre istenilen eğimde yatırılır.

Samsung Monitörler

Hem dikey hem de yatayda ekstra geniş 178 derecelik görüş açısı sunan Samsung TV monitör modelleri ile hem çevrimiçi oyun oynayabilir, sohbet edebilir hem de film izleyebilirsiniz. Samsung monitörler ile bir dizi ya da film izlerken ara verip çalışmalarınıza dönebilir ve hem izlediğiniz filmin hem de çalışmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

LED Monitör Boyutları

14 inç'ten 55 inç'e kadar birçok değişik ölçüde satılan monitörlerin hangisinin satın alınması gerektiği konusunda kararsızlık yaşamanız mümkündür. İnç ölçüsü, monitörün çaprazlamasına uzunluğunun cm olarak ölçüldükten sonra, çıkan rakamın 2.54 ile çarpılmasıyla bulunur. Boyutlarına göre kullanılan monitörler şöyle sınıflandırılabilir:

17 - 20 İnç

En çok tercih edilen ve uygun monitör TV fiyatları aralığı bulunan ürünler bu sınıfta yer alır. 17 inç ekrana sahip monitörlerin çaprazlama olarak ekran boyutu 43,18 cm; 20 inç monitörlerin ise 50,8 cm'dir. Ergonomik olduğundan bu boyutlardaki monitörler oldukça çok tercih edilir. Günlük işler için kullanacağınız bir monitör arıyorsanız bu boyutlardaki ürünlere bakabilirsiniz.

21.5 - 24 İnç

Oyun oynamak için kullanılan monitör boyutları 21.5 ile 24 inç arasındadır. 21.5 inç monitörün boyu 54.61 cm'dir. Ekran boyutuna göre monitörün yaklaşık ağırlığı 2.5 kg ve eni 500 - 600 mm, boyu 300-350 mm, kalınlığı ise 35 - 40 mm olarak ölçülür.

27 - 32 İnç

Özellikle grafik tasarımcıların kullanması gereken monitörlerin boyutları 27 inçten daha büyüktür. Ayrıca bu monitörler ile film de izlenebilir. Bu boydaki monitörlerin piksel derinliği genellikle 2560x1600 çözünürlükte gelir. 32 inç monitörün ekran boyutu 82.8 cm'dir. Bu boydaki monitörün izleme uzaklığı, 1.4 ila 1.6 m arasındadır.

LED Monitör Özellikleri

LED ekranlarda en önemli faktör, piksel aralığıdır. Görüntü kalitesi, piksel aralığına bağlıdır. Bilgisayar oyunu ve benzeri amaçlar için alınan LED monitörlerin çözünürlüğünün çok yüksek olması tercih edilir. LED ekranlarda, diğer görüntüleme sistemlerine göre daha yüksek resim yenileme hızı vardır. “Refresh Rate” olarak isimlendirilen yenileme hızı, LED'lerde 144 Hz ve üzerine kadar çıkar.

LED monitörler, dijital sistemlerdir. Görüntü kalitesi, ekranın üretiminde kullanılan LED'lerin kalitelerine de bağlıdır. İnce tasarımla yer kaplamazlar, daha parlak ve keskin görüntü sağlarlar. LED monitörlerde özellikle bilgisayar oyunlarında hareket gecikmesi olmaz. Tipik olarak LED monitörlerde izleme açısı 175 derece bir genişliğe sahiptir. LED TV monitör fiyatları diğer ürünlere göre daha yüksek olsa bile fayda maliyet açısından değerlendirildiğinde bu yükseklik ihmal edilebilecek bir ölçü olarak değerlendirilebilir.

LED Monitör Seçim Rehberi

Boyut tercihi yapılırken, akla gelen ilk iki kriter, monitörün boyu ve kullanım amacıdır. Odanın büyüklüğüne, izleme mesafesinin uzunluğuna göre monitörün boyu konusunda bir karar verilebilir. Kullanım amacı da monitörün boyutu hakkında ipuçları verecektir. Ancak bir monitör alınırken dikkat edilmesi gereken başka konular da vardır.

Monitörün Panel Tipi

Çerçevenin içindeki cam ve görüntülenmeyi sağlayan alaşım, panel tipini belirler. IPS panellerin izleme açısı daha geniştir ve renkleri daha canlıdır. Parlama olmadığı için görüntüler daha gerçekçi gelir. TN panelde ise yenileme hızı yüksek ve tepki süresi düşüktür. Daha fazla parlaklık görülür. “LED monitör mü, IPS monitör mü?” sorusunun yanıtı, kullanım amacındadır. Genellikle oyuncular için IPS panel, ev kullanımları için TN panel önerilir.

Bağlantı Yolları

Monitörlerin bağlantı girişlerinin kullandığınız cihazlara uygun olması gerekir. DVI, HDMI ve DisplayPort türünde dijital girişler tercih edilmelidir. Özellikle DisplayPort (DP) son dönemde oldukça sık kullanılır hale gelmiştir. Dolayısıyla minimum 1 DP girişi ve 1 HDMI girişi bulunması yeterlidir. Bu, monitörünüze ne tür bir ekipman bağlayabileceğinizi belirler.

Tepki Süresi - Yenileme Hızı

Tepki süresi, milisaniye birimi ile ölçülür. Piksellerin değişiminde ya da monitörün gecikmesinde geçen süre demektir. Tepki süresinin düşük olması istenir. Oyuncular için 5 ms'nin altında tepki süresi olan monitörler gerekir. Yenileme hızı ise Hertz ile ifade edilir. Ekranın bir saniyedeki yenilenme sayısıdır. Bu sayının yüksek olması gerekir. Oyuncular, 144 Hz ve üzeri bir monitör almalıdır. Ev ve ofis kullanımları için 60 Hz ve üzeri monitörler yeterli olur.

LED Monitör Fiyatları

LED monitörlerde fiyatı belirleyen özellikler genellikle teknolojik özellikler ve monitör boyutlarıdır. Kullanım amacına bağlı olarak fiyatlar artabilir ya da azabilir. Ancak, profesyonel tasarımcılar ya da profesyonel olarak bilgisayar oyunları oynayan kişilerin monitör konusunda fayda ve performans aralığını çok iyi gözeterek LED monitör satın alması gerekir. Özellikle beyaz ekran gibi sorunlarla karşılaşıldığında LED monitör tamiri için yetkili teknik servislere başvurulabilir. Böylelikle garanti şartları sağlam tutularak gerekli tüm tamir ve yenileme işlemleri gerçekleştirilmiş olur. LED monitör arıyorsanız Teknosa'nın avantajlı ödeme kolaylıkları ve fırsatlarından faydalanmak için acele edin!



Destek Alın
Yardıma ihtiyacınız var mı? Teknosa ekibi olarak size yardımcı olmak için buradayız.
%100 Müşteri Memnuniyeti
%100 Müşteri Memnuniyeti
Satıcısı Teknosa olan ürününüzü “kullanmış olsanız dahi” 30 gün içerisinde değiştirebilirsiniz.
Hızlı Teslimat
Hızlı Teslimat
İstanbul için Aynı Gün Teslimat, İstanbul dahil 23 il için Ertesi Gün Teslimat Teknosa'da
Ücretsiz Kargo
Ücretsiz Kargo
1.500 TL üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatından yararlanabilirsiniz.
Kolay İade
Kolay İade
Ürünlerinizi teslim aldığınız veya siparişi verdiğiniz tarihten itibaren 14 gün içinde iade edebilirsiniz.
Kredi / Banka Kartı ile Ödeme
Teknosa’dan vereceğiniz siparişlerde kredi kartı ya da banka kartınızı kullanarak peşin veya 8 aya varan taksitli alışveriş yapabilirsiniz.
6'ya Varan
6'ya Varan
2+2ye Varan
3'e Varan
3'e Varan
3'e Varan
2+1'e Varan
2+1'e Varan
Alışveriş Kredisi İle Ödeme
Teknosa.com’da 750 - 100.000 TL arası siparişlerinizde ING, 500 - 100.000 TL arası siparişlerinizde Akbank Direkt Öde ve Yapıkredi kullanarak 36 aya varan vade seçenekleriyle alışveriş kredisinden yararlanabilirsiniz.
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Mağaza ve Online Alışveriş Kredisi
Online Alışveriş Kredisi
Karşılaştır
Uyarı

Karşılaştırma listesine en fazla 3 ürün eklenebilir.